BIZAREN SPLET OKOLIŠČIN OB IZGINOTJU DALMATINCA? Zadnji signal telefona točno pred klubom Gotik

Kronika

Splitčan Matej Periš je v noči z 30. na 31. december izginil v Beogradu. Policisti so ga iskali v vodi in na kopnem, v preiskavi so sodelovali iskalni psi. Srbska policija je rekonstruirala njegovo gibanje pred njegovim izginotjem, a v primeru je še veliko neodgovorjenih vprašanj. Oče pogrešanega 27-letnika meni, da Matej ni bil pod vplivom narkotikov. Pojavil se je še eden bizaren splet okoliščin, kot so ga poimenovali srbski mediji, zadnji signal Matejevega telefona je bazna postaja zabeležila točno pri klubu Gotik v Beton hali, od koder je mladenič odšel in izginil. Hrvaška policija je včeraj pričela s ponovnim zaslišanjem Matejevih prijateljev, zelo verjetno naj bi bilo, da bodo ponovno morali na poligraf, v njihovih izjavah naj bi bilo nekaj nejasnosti.

Ne gre pozabiti, da imajo Matejevi prijatelji dve verzijo glede tega, kaj se je zgodilo v klubu. Po prvi verziji naj bi Matej odšel na stranišče in oni niso opazili, da je zapustil lokal. Po drugi verziji pa ne vedo, zakaj je odšel iz lokala, pišejo hrvaški mediji.

Srbska policija je na osnovi posnetkov kamer videonadzora pripravila rekonstrukcijo Matejevega gibanja od odhoda iz Gotik kluba do trenutka, ko se je približal reki Savi na promenadi:

"Jasno se vidi, da ob 1.43 odide iz Beton hale. Pred njim in za njim ni nikogar, ki bi ga lovil. Ni interakcij z drugimi osebami, razen s taksistom. Bizarno je, da stekel iz kluba, tekel po ulicah in prišel do restavracije Savanova, kjer se ob 1.51 približa vodi, zadnji signal njegovega telefona pa je zaznan ob 2.05 v reki Savi, točno pred klubom, v katerem je bil z družbo. Čas Matejevega gibanja se ujema s telefonskim signalom."

Preiskavo so policisti razširili na Pančevo, Smederevo in Požarevac.

"Po vsem, kar smo videli na posnetku nadzorne kamere, je jasno, da je bil Matej na ulici v majici in je tekel. Kar kaže na njegovo mirnost je, da je tekel v ravni črti, ni stekel po ulici, kot da bi bil brez glave. Ustavil je taksi, poskušal vstopiti, in ko je videl, da ne more, je prišel do sovoznikovega sedeža in nekaj vprašal voznika. Vse mi kaže na to, da je vedel, kaj počne," je oče Nenad Periš povedal za časnik Kurir.

Navedel je tudi, zakaj meni, da njegov sin v ledeno Savo ni vstopil namenoma. "To območje je ograjeno z visoko ograjo, ki človeku ne omogoča, da po nesreči pade v reko. Za preskok je potrebno veliko spretnosti. Ampak spet, zakaj bi šel čez ograjo, je šel na vse ...? To so zdaj špekulacije ...," je dodal.

Matejev oče je ostro zavrnil ugibanja, da bi bil sin tisto noč drogiran. "Komunikacija s taksistom mi kaže na to, da se je zavedal, kaj počne. Ni ustavil nekega naključnega avta. Ustavil je taksi, kot nekdo pod nadzorom," pojasnjuje oče.

Povedal je tudi, da se sam s taksistom ni pogovarjal, ker ne želi izvajati vzporedne preiskave. Popolnoma namreč zaupa ministrstvu za notranje zadeve. "Ta komunikacija je bila normalna, rekel mu je, da ima prevoz, da je zaposlen in Matej je bežal. Škoda! Če bi bil tisti trenutek drugačen, se morda zdaj ne bi pogovarjali," je sklenil.

Še enkrat se bodo pogovorili s prijateljico

Zadnji telefonski pogovor pred izginotjem naj bi sicer Matej imel s prijateljevo sestro, s katero si je bil blizu. Inšpektorji srbske policije v sodelovanju s hrvaškim ministrstvom za notranje zadeve skušajo ugotoviti, kaj ji je povedal tik pred odhodom iz kluba Gotik. Upajo, da bi to lahko osvetlilo skrivnost izginotja. Hrvaški policisti bi jo morali še enkrat zaslišati, v pogovoru s srbsko policijo pa naj bi povedala, da Mateja tisti večer ni dobro slišala, ker je bilo hrupno.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija