BIVŠI PREDSEDNIK LUŠKE UPRAVE PRI KONKURENCI: Dragomir Matić prihaja v tržaško pristanišče

Trst

Nekdanji predsednik uprave Luke Koper Dragomir Matić bo delal v tržaškem pristanišču. Informacija je neuradna, a naj bi jo zanesljivi viri potrdili tako za Delo kot za Primorski dnevnik. Njegovo upravo so v Luki razrešili decembra 2017, ko je vodenje prevzel Dimitrij Zadel. Luka Koper je po prvih podatkih v lanskem letu ustvarila 223,66 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je sedem odstotkov več kot predlani. Ladijski pretovor se je povečal za tri odstotke na 24,05 milijona ton, so danes prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz družbe.

Matić naj bi do nedavnega bil zaposlen v koprski agenciji Neptun International Shipping tajvanskega ladjarja Yangminga. V Trstu naj bi prevzel vodenje novega terminala za splošne tovore na nastajajoči logistični ploščadi, ki jo pri lesnem pristanišču in škedenjski čistilni napravi gradi družba Docks San Servolo v sodelovanju z družbami Parisi, Icop, Cosmo Ambiente in Interporto Bologna. Govori se tudi o morebitnem vstopu kitajskih partnerjev.

Prihodki Luke Koper lani navzgor za sedem odstotkov

Merjeno v tonah se je ladijski pretovor zabojnikov v Luki Koper lani v primerjavi s predlani povečal za pet odstotkov, pretovor sipkega in razsutega tovora za odstotek, generalnega tovora za 11 odstotkov in avtomobilov za tri odstotke, medtem ko se je ladijski pretovor tekočega tovora zmanjšal za odstotek.

Merjeno v kosih se je ladijski pretovor zabojnikov povečal za osem odstotkov na 988.499, pretovor avtomobilov pa za dva odstotka na 754.409.

V Luki Koper so sredi decembra ocenili, da bodo letos pretovorili nekoliko manj ton ladijskega tovora kot leta 2017, vendar še vedno tri odstotke več od načrtov, in sicer za okoli 23,8 milijona ton. V letošnjem letu pričakujejo triodstotno rast pretovora.

Čisti prihodki od prodaje Luke Koper so lani zrasli za približno toliko, kot so napovedovali v družbi. Letos naj bi se povečali za okoli osem odstotkov na 238 milijonov evrov, so sredi decembra še sporočili iz družbe.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tom |  11 .01. 2019 ob  08: 03
Nevednost ali nesposobnost sedanje uprave, da bivšega vodilnega odslovijo brez tki. konkurenčne klavzule. Prej bi rekel nesposobnost, ker politike itak ne zanimajo posledice, zgolj to, da je njihov na položaju, četudi še tako nesposoben.
s |  10 .01. 2019 ob  20: 54
20
resnica
v Tržaški luki so odpirali šampanjec, ko so Popo and kompanija - Lidija Glavina iz SDH-ja - zamenjali Matiča-sposobnega direktorja. Iz dveh razlogov, ker so tako oslabili Luko Koper za vrhunskega strokovnjaka (in namestili Zadela, ki je vemo kaj naredil s Trgoavtom) in drugič so odpirali šampanjec, ker so vedli, da bodo Matiča zvabili v Tržaško luko. No evo vam, kaj vam je delal Popovič, še posebej za Koper center, kjer "zdaj ni hrupa" in "ni podaljšanja pomola", bo pa 200.000 jurčkov v "zahvalo" od Luke. Jao, in on bi še preko sodišč županoval. Ko pa je imel za hodit na sodišče, je bil bolan. Ljudje so ga prebrali.
Opazovalec |  10 .01. 2019 ob  13: 57
36
Ta boljši grejo v tujino, lopovi pa vemo kje se zadržujejo, na državnih jaslih .
zoran13 |  10 .01. 2019 ob  13: 19
46
DRAGOMIR MATIĆ

Za nagrado, ker so v Luki Koper presegali planske obveznosti so ga nekrivdno razrešili, sedaj se pa čudite, da se bo zaposlil pri konkurenci...