BIVANJE V ALL-INCLUSIVE RESORTU: Ali je res ceneje kot plačevanje najemnine? (FOTO, VIDEO)

Trendi

Ben Keenan, moški iz Seattla, se je odločil, da bo preveril, ali je bivanje v all-inclusive resortu cenejše od plačevanja najemnine in nakupa živil. V vlogu je dokumentiral svoje mesec dni dolgo bivanje v resortu Ocean Riviera Paradise v Playa del Carmen v Mehiki in vsakodnevno objavljal svoje izkušnje na TikToku.

Zaradi visokih življenjskih stroškov se mnogi ljudje odločajo za nekonvencionalne načine zniževanja le-teh. Nekateri so se na primer odločili, da bodo živeli na križarkah, kar naj bi bilo ceneje od najema stanovanja v nekaterih mestih po ZDA. Keenan je želel preizkusiti svojo različico tega načina življenja, zato se je odločil živeti v all-inclusive resortu za mesec dni, da bi preveril, ali je to ceneje od njegovih običajnih življenjskih stroškov. Keenan je dokumentiral svoje aktivnosti in stroške, ki so vključevali prenočišče, hrano, pijačo, dogodke in ugodnosti, kot je članstvo v fitnesu. Ocenil je, da bi v običajnem življenju porabil približno 4.100 dolarjev oz. približno 3.800 evrov na mesec.

@ivebentraveling Replying to @BeggingForBigMoons ????????✨???? Days 23 & 24 of finding out if it’s cheaper to live in Seattle or at an all-inclusive resort #travel #seattle #resort #allinclusive ♬ original sound - Ben Keenan

Na koncu svojega potovanja je Keenan ugotovil, da so njegovi skupni stroški v resortu, brez letalskih vozovnic, znašali 4.900 dolarjev oz. približno 4.600 evrov, kar je žal dražje od njegovega običajnega življenja. Pojasnil je, da bi lahko prihranil nekaj denarja, če bi rezerviral bolj vnaprej. "Bivanje v Mehiki je bilo 800 dolarjev dražje," je dejal. "Vendar sem rezerviral precej zadnji trenutek; če bi rezerviral prej, bi prihranil 400 dolarjev."

Čeprav bivanje v resortu ni bilo cenejše zanj, Keenan pravi, da to morda ne velja za vse. Spodbuja ljudi, naj sami preverijo, ali bi bila takšna izkušnja zanje cenejša. "Morda ni bilo ceneje zame, vendar ne morem reči, ali bi bilo ceneje za vas," je dodal. Njegova izkušnja je še vedno zanimiva in morda vredna preizkusa za tiste, ki želijo raziskati alternativne načine zmanjševanja življenjskih stroškov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija