BITKA ZA VSTOP V FINALE POKALA: Litijankam se je izpolnila želja - za tekmice dobile Izolanke

Izola

Današnji žreb polfinalnih parov pokalnega tekmovanja za ženske je določil, da se bodo za vstop v finale pomerile ekipi Trgo ABC Izola in Litija ter Krim Mercator in Mlinotest Ajdovščina, so sporočili iz Rokometne zveze Slovenije. Zaključni turnir pokalnega tekmovanja bo v soboto in nedeljo gostila Litija.

Žreb so opravili danes v rovu rudnika Sitarjevec v Litiji, ki z več kot 60 različnimi minerali sodi med najbogatejša najdišča različnih mineralov v evropskem in svetovnem merilu. Kot so sporočili iz RZS, je razplet žreba razveselil gostiteljice, ki so potihoma upale prav na tekmice iz Izole.

V drugem polfinalnem paru pa sta se spet, tako kot v prejšnji sezoni, znašli najboljši slovenski ženski ekipi zadnjih let, Krim Mercator in Mlinotest Ajdovščina.

Rokometašice iz prestolnice bodo v Litiji branile pokalni naslov, v zgodovini samostojne Slovenije so jih doslej sicer osvojile že 28. Lovorika se je krimovkam izmuznila le dvakrat, v sezonah 1991/92 in 1997/98 je bila boljša druga ljubljanska ekipa, Olimpija. V sezoni 2019/20 je bilo tekmovanje prekinjeno zaradi pandemije koronavirusa, iz istega razloga pa naslednjo sezono pokalnega tekmovanja ni bilo.

V prvem polfinalu se bosta v soboto ob 17.30 pomerila Trgo ABC Izola in Litija, ob 20.00 pa še Krim Mercator in Mlinotest Ajdovščina. V nedeljo bo tekma za tretje mesto ob 14.30, finale pa ob 17.30.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija