BIROKRACIJA BREZ KONCA PRI DRUGEM TIRU: Tokrat podpis pogodbe med 2TDK in SŽ-Infrastruktura

Slovenija

Družbi 2TDK in SŽ-Infrastruktura sta minuli petek podpisali pogodbo o upravljanju javne železniške infrastrukture drugega tira na odseku Divača-Koper. Namen pogodbe je zagotoviti optimalno upravljanje proge po njeni izgradnji in progo ustrezno vključiti v celoten sistem upravljanja javne železniške infrastrukture.

Kot so danes sporočili iz projektnega podjetja 2TDK, so pogodbo na podlagi zakona o drugem tiru in uredbe o koncesiji za gradnjo in gospodarjenje z drugim tirom podpisali generalni direktor in direktor 2TDK Dušan Zorko in Marko Brezigar ter direktor SŽ-Infrastruktura Matjaž Kranjc.

Pogodba ureja plačilo povečane uporabnine in druge naloge ter pravice in obveznosti obeh družb, s katerimi se bo zagotovila dosegljivost drugega tira, razmejila odgovornost med 2TDK kot naročnikom in SŽ-Infrastrukturo kot izvajalcem storitev ter druge medsebojne pravice in obveznosti v zvezi z upravljanjem drugega tira.

Projekt gradnje drugega tira sicer že teče. Gradnja dostopnih cest do trase se je že začela, finančna konstrukcija je zaprta, zapleta pa se pri iskanju izvajalcev del, kjer se je vnel boj z gradbinci za sodelovanje pri projektu. Razpis za galerijo Glinščica je bil razveljavljen, 2TDK pa je zaradi suma ponarejanja reference celo naznanil sum kaznivega dejanja.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Komunisti, povsod so |  05 .09. 2019 ob  20: 39
Vsaka stvar ima svoj konec, tudi ta. Na Trstenjakovi ulici 8 v Ljubljani. ★Vse ostalo★ je nategovanje beketajočih kumrovških ovac.