BIDEN: "Putina še kar dobro poznam in vem, da se ne šali"

Svet

Ameriški predsednik Joe Biden je v četrtek v New Yorku dejal, da svet vse od leta 1962 v času Kubanske krize še ni bil tako blizu tveganja za jedrsko uničenje, kot je sedaj, ko ruski državni vrh po porazih na bojiščih v Ukrajini govori o možnosti uporabe taktičnega jedrskega orožja.

Za ruskega predsednika Vladimirja Putina je Biden dejal, da ga še kar dobro pozna in ve, da se ne šali, ko govori o uporabi taktičnega jedrskega orožja, ali pa biološkega oziroma kemičnega orožja.

"Mislim, da ne moreš uporabiti taktičnega jedrskega orožja, ne da bi prišlo do konca sveta," je dejal Biden in dodal, da se šele sedaj zaveda, koliko škode je ameriški zunanji politiki naredila prejšnja vlada Donalda Trumpa.

Biden meni, da je Putinova grožnja resna, saj njegova vojska v Ukrajini ne dosega rezultatov. Zaradi tega se je zatekel h grožnjam in svet je danes tako blizu nevarnosti jedrskega uničenja, kot ni bil že od leta 1962, ko je Sovjetska zveza pošiljala jedrske bombe na Kubo.

Ameriški predsednik pa priznava, da trenutno ne vidi, kako se bo Putin izvlekel iz luknje, ki jo je sam izkopal. "Kako bo našel izhod? Kako se bo spravil iz tega položaja, ne da bi izgubil ugled in moč v Rusiji," je vprašal predsednik ZDA.

Biden je v New Yorku obiskal prireditev za zbiranje denarja za kampanje demokratskih senatorjev pred novembrskimi kongresnimi volitvami. Dogodek je gostil bogati vlagatelj z Wall Streeta James Murdoch, sicer sin Ruperta Murdocha, lastnika televizije Fox News in več drugih medijev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  07 .10. 2022 ob  19: 52
Bebec senilni, ti bos govoril o ugledu? Hahahahaha
Prognostik |  07 .10. 2022 ob  09: 04
-7
Rusi so okupirali petino Ukrajine, sedaj pa tega ne morejo obdržati. Jedrska bo 100%.