BIDEN POČAŠČEN, TRUMP RAZJARJEN: "Te volitve še niso končane"

Svet

Demokratski predsedniški kandidat Joe Biden, ki so ga danes ameriški mediji razglasili za novega predsednika ZDA, je v prvem odzivu na Twitterju zapisal, da je počaščen, da so ga Američani izbrali za vodenje "naše velike države". Obljubil je, da bo predsednik vseh Američanov.

"Amerika, počaščen sem, da si me izbrala za vodenje naše velike države," je sporočil nekdanji ameriški podpredsednik. "Delo, ki je pred nami, bo težko, vendar vam obljubljam, da bom predsednik vseh Američanov, ne glede na to, ali ste glasovali zame ali ne," je poudaril. "Ohranil bom zaupanje, ki ste ga položili vame," je še tvitnil.

Ameriški predsednik Donald Trump danes, potem ko so ameriški mediji na podlagi projekcij Bidna razglasili za zmagovalca, ni želel priznati poraza. Te volitve še niso končane, je dejal.

I WON THIS ELECTION, BY A LOT!

Objavil/a Donald J. Trump dne Sobota, 07. november 2020

"Vsi vemo, zakaj Biden tako hitro nastopa kot zmagovalec in zakaj mu vsi zavezniki v medijih tako pomagajo: nočejo, da pride na dan resnica," je dejal Trump po poročanju tujih tiskovnih agencij.

Trump je poudaril, da zvezne države izidov volitev še niso potrdile, njegova kampanja pa je sprožila številne pravne spore. Napovedal je, da bo v ponedeljek začel postopke, da se zagotovi spoštovanje zakonov in da bo izvoljen legitimni zmagovalec.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  07 .11. 2020 ob  20: 41
ko bi bilo tudi pri nas kmalu