BIDEN GA JE OZNAČIL ZA MORILCA, TAKO MU VRAČA PUTIN: Se bodo odnosi med državama s tem še poslabšali?

Svet

Ruski predsednik Vladimir Putin je danes kritiziral izjavo ameriškega kolega Joeja Bidna, ki ga je označil za morilca. "On bo že vedel," je dejal Putin v odzivu. Kasneje ga je povabil na pogovor.

Vladimir Putin

"V drugih vedno vidimo svoje lastnosti in mislim, da je enako pri nama," je povedal v televizijski izjavi. Dodal je, da Moskva ne bi nikoli pretrgala vezi z Washingtonom, bo pa delala z ZDA na boljših pogojih za Rusijo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kasneje je Putin Bidna povabil na videokonferenčni pogovor, ki bi ga lahko ljudje spremljali v živo prek spleta. To bi bila po besedah ruskega predsednika "odprta neposredna razprava", ki bi bila zanimiva za Američane in Ruse. Predlagal je, da bi govorila v petek ali ponedeljek.

Joe Biden

Že pred tem so se iz Kremlja zvrstile kritike Bidnovih izjav glede Rusije in Putina. "Samo povem, da so to zelo slabe izjave predsednika ZDA," je povedal tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov.

"Seveda se kaj takega še ni nikoli zgodilo," je povedal Peskov. Po njegovem je Biden s takimi izjavami pokazal, da ga ne zanima izboljšanje odnosov med državama, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Zaradi izjav je že v sredo rusko zunanje ministrstvo na pogovore v domovino poklicalo ruskega veleposlanika v ZDA Anatolija Antonova. Pri veleposlaništvu so posvarili, da so dvostranski odnosi tik pred propadom.

Biden je v pogovoru za ameriško televizijo ABC dejal, da bo Putin "plačal ceno" za to, da je poskušal spodkopati njegovo kandidaturo na lanskih predsedniških volitvah, in dodal še: "Boste kmalu videli." Na vprašanje, ali meni, da je Putin, na katerega letijo očitki, da je neusmiljen do svojih nasprotnikov, morilec, je odgovoril z "da."

Biden je sicer odgovarjal na vprašanje glede v torek objavljenega nacionalnega obveščevalnega poročila, ki med drugim Rusiji očita poskuse vpletanja v lanskoletne predsedniške volitve v ZDA v korist Donalda Trumpa, podobno kot je to že počela ob volitvah leta 2016.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Cazzimperio  |  20 .03. 2021 ob  13: 38
Biden kot bide. Pelje Ameriko v stanje plemenske ureditve.
Komaj hodi slabo bere iz plon listkov. Sramota za demokracijo. W L M


Eho |  18 .03. 2021 ob  19: 46
Ameri so še najbolj prestrašeni ko nikjer nimajo nobenih sovražnikov...Ameri postanejo zaskrbljeni šele takrat ko ostanejo brez sovražnikov....Zato si jih vedno znova hitro poiščejo...sploh ne znajo živeti brez sovražnikov...Veliko lažje prenašajo vojne, kot pa mir...čudaški narod....nekoč bi učinkovito protestirali proti vojnam, danes žal za kaj takega niso več motivirani....
Marko |  18 .03. 2021 ob  17: 47
-2
"On bo že vedel," je dejal Putin v odzivu.

Putin: "S čim vam lahko postrežem? Bi čaj, kavico mogoče, ...?
kokodek |  18 .03. 2021 ob  15: 25
malo kopira trumpeka tale bidenček