BIBLIOBUS KOPRSKE KNJIŽNICE KMALU SPET NA POTI: Preverite, kdaj bo obiskal vaš kraj

Koper

V ponedeljek, 11. maja, Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper znova vzpostavlja potujočo oziroma t. i. bibliobusno knjižnično dejavnost za obalno-kraško območje. Okoliške kraje bodo obiskovali po ustaljenem urniku, objavljenem na spletni strani koprske knjižnice.

Dejavnost potujoče knjižnice bodo izvajali v skladu z vladnimi ukrepi za zajezitev širjenja novega koronavirusa ter navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) in ostalih pristojnih organov, sporočajo iz Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper.

Na podlagi veljavnega urnika bodo v ponedeljek, 11. maja, ponovno v Marezigah, Loparju, Babičih in Manžanu.

V skladu s priporočili NIJZ na vozilu še ne bo možno prosto dostopati do knjižničnega gradiva. Uporabniki si bodo lahko knjige in drugo gradivo izposodili po predhodnem naročilu, ki ga bodo lahko posredovali knjižničarju neposredno na postajališču ali na telefonsko številko 041 619 386. Izposojo in vračila knjižničnega gradiva bodo izvajali pred vhodom v vozilo.

Uporabnike prosijo, da pred vozilom vzdržujejo predpisano varnostno razdaljo in ravnajo po navodilih zaposlenih ter v skladu z veljavnimi vladnimi ukrepi za zajezitev širjenja okužbe z novim koronavirusom.

"Veselimo se ponovnih srečanj!" ob tem sporoča ekipa potujoče knjižnice.