BI ZDRŽALI 14 UR? Na sporedu bo eden najdaljših filmov vseh časov (VIDEO)

Svet

Na mednarodnem filmskem festivalu v Berlinu so letos v program uvrstili enega najdaljših filmov vseh časov. Dokumentarec grškega režiserja Dimitrisa Athiridisa z naslovom exergue - on documenta 14, ki traja kar 840 minut, bodo prikazali v programu Berlinale Special.

Štirinajsturni film prikazuje potovanje Adama Szymczyka, umetniškega vodje documente 14, ki je leta 2017 potekala v Kasslu in Atenah, med pripravami na documento.

Po pisanju nemške tiskovne agencije dpa je v omenjeni program uvrščen tudi novi film britanske režiserke Rose Glass z naslovom Love Lies Bleeding. V njem je v eni od glavnih vlog zaigrala ameriška zvezdnica Kristen Stewart, ki je lani predsedovala žiriji Berlinala.

Zgodba filma pripoveduje o samotarski vodji telovadnice Lou (Kristen Stewart), ki se zaljubi v Jackie (Katy M. O'Brian), ambiciozno bodybuilderko, ki se v želji po uresničitvi svojih sanj odpravi v Las Vegas. Vendar njuna ljubezen zaneti nasilje, ki ju potegne globoko v mrežo Loujine kriminalne družine. Film bo svetovno premiero doživel na filmskem festivalu Sundance.

Letošnji Berlinale bo potekal od 15. do 25. februarja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija