BI TUDI VI TO POMISLILI, ČE BI GA VIDELI? V živalskem vrtu zanikajo, da je medved v resnici človek (VIDEO)

Svet

Kitajski živalski vrt je moral zanikati ugibanja ljudi, da je njihov sončni medved v resnici preoblečen človek. Na spletu je namreč zaokrožil posnetek medveda, ki stoji na zadnjih tacah, zaradi česar so se začela ugibanja, da pravzaprav to ni žival, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Medved je na posnetku gledal v množico ljudi v živalskem vrtu v mestu Hangzhou in se pri tem postavil na zadnji taci. Nekaj časa je tako postopal in se obračal, nato pa je znova pristal na vseh štirih.

Številni so začeli opozarjati, da medved verjetno ni pravi, pri tem pa opozorili na postavo in to, da je imel nagubano kožo pri nogah. Zaradi tega so posumili, da je verjetno to človek v kostumu.

Živalski vrt je v nedeljo hitro zavrnil govorice in zatrdil, da gre za pravega medveda. Zavrnitev očitkov pa so oblikovali v šaljiv zapis v prvi osebi z vidika medvedke Angele.

"Vodja živalskega vrta me je včeraj po službi poklical in vprašal, če sem si našla dvonogo zver, ki me je nadomestila," je zapisala Angela v izjavi. "Nekateri ljudje so mislili, da stojim preveč človeško," je opozorila in poudarila, da je sončni medved.

Sončni medvedi so domači v jugovzhodni Aziji. Svoje ime so dobili zaradi svetle lise na prsih, ki izstopa v primerjavi z ostalim črnim kožuhom. Gre za eno najmanjših vrst medvedov, je v velikosti psa in sodi med ranljive vrste.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija