BI SKOČILI DO SALZBURGA IN DUNAJA NA IZLET? Kmalu boste lahko iz Trsta brezskrbno z vlakom

Trst

Trst in Dunaj sta vse bliže – med obema krajema naj bi kmalu zrasla nova železniška povezava, piše portal triesteprima.it. Med različnimi možnostmi sta linija, ki bi potekala skozi Salzburg, ter linija, ki bi prehajala skozi Slovenijo.

Zaradi stalnega naraščanja števila potnikov je na vidiku podaljšanje turistične železniške povezave med Furlanijo-Julijsko krajino in avstrijsko Koroško, s ciljem, da bi združili Trst in Dunaj. Kot je včeraj v Trstu pojasnil deželni svetnik za infrastrukturo Graziano Pizzimenti, bi izhajali iz obstoječega skupnega sodelovanja – projekta Micotra, ki je prinesel dodano vrednost v smislu turizma, gospodarstva in povezovanja med prebivalstvom.

Pizzimenti je v zvezi z medkrajevnim odsekom Trst–Videm–Dunaj poudaril tudi, da je del, ki se nanaša na dovoljenja, v pristojnosti države, zato bo "odločilen začetek dialoga z ministrstvom, da bi pospešili upraven in birokratski postopek, ki ga zahteva zakon". Med možnostmi na terenu je poleg proge, ki poteka skozi Salzburg, tudi proga, ki prečka Slovenijo (Maribor), s čimer se širi čezmejni odtis projekta.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija