BI RADI ŽIVELI DLJE? Držati se morate tega preprostega vodila

Trendi

Dandanes še ptički čivkajo, da je na življenje treba gledati pozitivno. In še kako prav imajo! Najnovejša ameriška študija je namreč pokazala, da optimisti živijo dlje.

Raziskava je pokazala, da ljudje, ki na vsakodnevne stvari gledajo pozitivno, dočakajo višjo starost, povprečno 85 let, saj lažje nadzirajo svoja čustva, kar naj bi jih ščitilo v stresnih situacijah, piše index.hr. Znanstveniki pravijo, da bi tudi pesimisti lahko imeli korist, če bi bolj pozitivno gledali na dogodke.

V študiji sta sodelovali dve skupini ljudi, ki so jih zbrali za povsem različni raziskavi. 70.000 žensk je sodelovalo v raziskavi o zdravju medicinskih sester, 1500 moških pa v zdravstveni raziskavi o vojnih veteranih. Znanstveniki so beležili podatke o ravni njihovega optimizma ter o njihovem splošnem zdravstvenem stanju. Vsi so morali odgovoriti, ali telovadijo, kako se prehranjujejo, ali kadijo in kako pogosto uživajo alkohol.

Rezultati so pokazali, da je bila življenjska doba moških in žensk, ki so bili med raziskavo najbolj pozitivno naravnani do življenja, za od 11 do 15 odstotkov daljša od kolegov, ki so jih morile črne misli. Študija je tudi pokazala, da je verjetneje, da "pozitivci" doživijo najmanj 85 let, vsekakor pa več v primerjavi z "negativci".

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija