BI POSTALI PREVAJALEC, TOLMAČ, UČITELJ? Odpira se nova smer na Fakulteti za humanistične študije

Koper

Na Fakulteti za humanistične študije Univerze na Primorskem se bo s študijskim letom 2020/2021 mogoče vpisati na novo študijsko smer, odprto v okviru programa Medkulturnega jezikovnega posredovanja. Študijska smer Angleščina-slovenščina je namenjena predvsem dijakom, ki jih zanima študij jezikov in bi želeli delati kot prevajalci, tolmači ali pa kot učitelji.

Novo študijsko smer odlikuje tudi usmerjenost k praktičnosti in uporabnosti na širšem področju. Doc. dr. Marcello Potocco, ki je aktivno sodeloval pri pripravi programa, poudarja:

"Študijska smer bo študentom poleg študija angleščine, slovenščine, književnosti in tujih jezikov nudila tudi uporabno znanje z drugih področij, ki ga bodo lahko uporabili na svoji študijski ali karierni poti, od veščin novinarskega oziroma medijskega pisanja, predvsem imam v mislih delo v elektronskih medijih, prek kreativnega pisanja, sposobnosti lektoriranja, 'proof-readinga', do veščin elektronskega založništva." 

Študentom bo po koncu programa tako omogočeno delovanje na širokem področju možnih poklicev, predvsem če se bodo odločili za ustrezen študij na drugi stopnji.


Več o novi študijski smeri na Fakulteti za humanistične študije si preberite na portalu Univerze na Primorskem Up budi s klikom na spodnjo povezavo.