BI POSTALI LOKALNI TURISTIČNI VODIČ? Odprte so prijave na tečaj

Piran

Vsi, ki si želite postati lokalni turistični vodniki, se lahko do 18. marca prijavite na tečaj, ki bo konec meseca marca v Portorožu.

Osnovne informacije o destinaciji in znamenitostih so danes turistom s pomočjo sodobne tehnologije na voljo prav na vsakem koraku, zato je naloga turističnih vodnikov predvsem v ustvarjanju doživetij in pripovedovanju zgodb. To pa pomeni, da morajo biti dobro strokovno podkovani, poznati morajo lokalno dogajanje, obvladati pa morajo tudi komunikacijske veščine in psihologijo. Strokovno usposobljen turistični vodnik, ki svoje delo opravlja s srcem, lahko obiskovalcem pričara edinstveno izkušnjo destinacije, ki je zagotovo ne bodo pozabili.

Turistično združenje Portorož bo med 28. in 31. marcem organiziralo tečaj za lokalnega turističnega vodnika na območju štirih istrskih občin. Teoretični del tečaja bo 28. in 29. marca potekal v stavbi Krajevne skupnosti Portorož in se bo pričel s predstavitvijo vseh štirih turističnih destinacij, Portoroža in Pirana, Izole, Kopra ter Ankarana. Sledile bodo osnove turističnega vodenja, od etičnega kodeksa in vodniškega obnašanja do tehnik vodenja za različne tržne segmente, nastopanja v javnosti in interpretativnega vodenja.

V nadaljevanju bodo udeleženci lahko prisluhnili predavanjem o istrski kulturni in naravni dediščini, kulinariki, turističnih produktih in itinerarjih slovenske Istre pa tudi o kolesarskem turizmu in sistemu vodenja enodnevnih izletov za goste potniških ladij.

V soboto, 30. marca, se bodo udeleženci tečaja podali na terenske vaje v Piran, kjer bodo spoznavali skrite krajine in sakralno dediščino Pirana.

Zadnji dan tečaja, 31. marca, bo organizirana praktična simulacija vodenja v avtobusu na celodnevnem izletu po obalnih mestih in zaledju slovenske Istre. Na enak način, s praktično simulacijo vodenja, bo 13. aprila potekal tudi izpit. Kdor ga bo uspešno opravil, bo prejel izkaznico lokalnega turističnega vodnika na območju štirih istrskih občin Ankaran, Koper, Izola in Piran, vpisan pa bo tudi v register turističnih vodnikov slovenske Istre.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Zoro |  13 .03. 2019 ob  10: 06
Kje se pa lahko prijavim ?