BI DEGUSTIRALI KOT SOMMELIER? V Vinakopru zadnja prosta mesta za tečaj

Koper

Vinakoper in Društvo za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenije organizirata 17. in 24. oktobra ter 14., 21. in 28. novembra – ob četrtkih od 16.30 do 20.30 tečaj 'Uvod v kulturo vina'. Tečaj obsega 20 ur in bo potekal v prostorih Vinakoper. Pohitite s prijavo, na voljo je le še nekaj prostih mest.

Na tečaju bodo udeleženci pridobili osnovno znanje za odločanje o nabavi in pokušnji vin ter ostalih pijač. Znanje iz vinogradništva, vinarstva, degustacije in postrežbe vin iz vseh slovenskih vinorodnih dežel in pomembnejših svetovnih vinskih regij. Naučili se bodo načina vedenja in ravnanja v gostinskem lokalu. Na didaktični večerji bodo predstavljene osnove spajanja jedi z vini.

Udeleženci bodo prejeli potrdilo o opravljenem tečaju. Pridobljena znanja jim bodo v veliko pomoč pri vsakodnevnih in bolj zahtevnih enogastronomskih dogodkih, predvsem pa so odlično izhodišče za poglobitev sommelierskih znanj na bolj zahtevnih izobraževanjih za sommelierja prve, druge in tretje stopnje.

Zainteresirani se lahko prijavijo preko elektronske pošte na naslov tecaji@sommelier-assoc.si, ali pošljejo prijavo na naslov Društvo Sommelier Slovenije, p.p. 40, 5250 Solkan. Za vse ostale informacije je na voljo telefonska številka 041 617 408 (Mateja).

Prijavljeni bodo prejeli podroben program tečaja in dodatne informacije.

Deli novico: