BI BILI RADI PRIVLAČNEJŠI? Narediti morate samo eno, povsem preprosto stvar

Trendi

Da bi vas okolje smatralo za privlačno osebo, bi morali biti radodarni, kažejo rezultati najnovejše študije, opravljene na univerzi v Indiani. 

Udeleženci raziskave so imeli nalogo, da si ogledajo fotografije in ocenijo fizično privlačnost ljudi na njih, piše Daily Mail. Anketiranci niso bili poučeni o biografijah ljudi, ki so jih ocenjevali, a so kot privlačnejše ocenili tiste, ki so v njihovem okolju veljali za dobrotnike in človekoljube.

Anketirancem so postavili tudi dve vprašanji - ali so radodarni ljudje videti privlačnejši in ali verjamejo, da so privlačni ljudje hkrati radodarni.

"Pesniki in filozofi že stoletja nakazujejo povezavo med duhovno in telesno lepoto," je dejala soavtorica študije Sara Konrath. Ta študija potrjuje, da so ljudje, ki veljajo za zelo privlačne, bolj radodarni, radodarnejši ljudje pa so privlačnejši za svojo okolico.

Dotična raziskava tudi zavrača stereotip, da so lepi ljudje nečimrni in samosvoji, je poudarila Konrathova in dodala, da je namesto lepotne kirurgije ključ do privlačnosti velikodušnost.

Rezultati študije kažejo, da kozmetični izdelki in estetska kirurgija niso edini način za povečanje privlačnosti posameznika. "Mogoče bi lahko bila velikodušnost naslednji trend", je dejala Konrathova.

Velikodušnost ima poleg tega, da vas naredi bolj privlačne, še druge prednosti - znanstveniki pravijo, da vas lahko naredi tudi srečnejše in bolj zdrave.

Švicarska študija iz leta 2018 je pokazala, da so udeleženci, ki so darovali denar, poročali, da se počutijo srečnejše in bolj zadovoljne. Znanost za to ponuja razlago: nevroni na področju možganov, ki so povezani z velikodušnostjo, aktivirajo nevrone, ki so povezani z občutki sreče.

Študija, opravljena na univerzi v Michiganu, je pokazala, da imajo ljudje, ki redno opravljajo prostovoljne dejavnosti, dva in pol krat večjo verjetnost, da bodo živeli dlje kot tisti, ki niso nikoli bili prostovoljci.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija