BESEDE SLOVENSKEGA DEŽELNEGA SVETNIKA RAZBURILE JAVNOST: "Streljali bomo na fašiste Demokratske stranke"

Trst

Slovenski deželni svetnik Furlanije Julijske krajine (FJK) iz vrst Lige Danilo Slokar je v nedeljo zvečer pred številnimi, ki so bili prisotni na prazniku Lige na mestnem nabrežju v Trstu, izgovoril besede, ki jih je kasneje obžaloval in trdil, da so bile "slabo tolmačene". Tistega večera je dejal, da "bomo morali tako kot partizani nazaj v gozdove in bomo streljali na fašiste Demokratske stranke," poročanje časnika Il Piccolo povzema Primorski dnevnik.

Danilo Slokar, slovenski deželni svetnik Lige v FJK

Zakaj je izrekel sporni stavek, kasneje novinarjem ni pojasnil, je pa v tiskovnem sporočilu obžaloval, da so iz njegovih slabo tolmačenih besed, ki so bile "izrečene v posebnem trenutku in v okviru široke razprave med prijatelji na prazniku stranke", "izšli nasilni nameni", ki da njegovemu načinu razmišljanja niso blizu. "Kdor me pozna, ve, da sem miroljubna oseba, ki se je vedno borila za svobodo in demokracijo," je obenem zapisal v svoji izjavi.

Kot dodaja časnik, na prazniku Lige niti predsednik FJK Massimiliano Fedriga ni varčeval z ostrimi besedami, saj je demokrate in Gibanje 5 zvezd označil za "koristne idiote", se spravil na novinarje in medije ter govoril o mednarodni zaroti za novo italijansko vlado.

Danilo Slokar, mai il ricorso alla violenza “Sono sinceramente dispiaciuto che alcune parole, pronunciate in un...

Objavil/a Danilo Slokar - Consigliere Regionale FVG Lega Salvini dne Ponedeljek, 02. september 2019

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Motoviltz |  04 .09. 2019 ob  08: 18
Evo ga na.
En naš zamejc, očitno patentiran nacist, ki se gre nekega partizana, ki bi streljal na pripadnike Demokratske stranke...
A je sploh možno bit bolj zabit , kot je ta človek ?
kokodek |  03 .09. 2019 ob  18: 11
miroljubna oseba v fašistični stranki jQuery112303713048779332904_1567527009662??