Berlusconi: V Italiji bo revolucija, če bom šel v zapor

Svet

Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi, ki so ga zaradi davčne utaje obsodili na leto dni zapora, je danes izjavil, da bo v Italiji revolucija, če ga bodo poslali za zapahe. 77-letni politik je za radio Europe 1 poudaril tudi, da se zapora ne boji.

"Prepričan sem, da tega ne morejo storiti, če ne, bo v Italiji revolucija. Mislim, da me bo težko poslati v zapor. Na prihodnjih volitvah bom imel veliko večino! In predvsem sem že kar star, ničesar se ne bojim," je v pogovoru za francoski radio izjavil Berlusconi, ki je zaradi obsodbe izgubil sedež v parlamentu in poslansko imuniteto.

Berlusconi bo moral enoletno zaporno kazen prestati zaradi primera Mediaset, zaradi svoje starosti pa jo bo verjetno odslužil v hišnem priporu ali z družbeno koristnim delom. Zapor pa mu grozi zaradi sodnega pregona tudi v več drugih primerih.

Ne namerava pobegniti

Berlusconi je še poudaril, da ne namerava pobegniti iz Italije. "Ljubim svojo državo. Ne morem končati svoje vloge domoljuba in državnika s pobegom iz domovine," je dejal. Dodal je, da ostaja na čelu stranke Naprej Italija. "Moji privrženci sedaj pravijo, da bi se morala sedaj imenovati Naprej Silvio."