BERLUSCONI PO VEČ KOT 20 DNEH ZAPUSTIL BOLNIŠNICO: Lani je prebolel covid-19, a še ni povsem okreval

Svet

Nekdanjega italijanskega premierja Silvia Berlusconija so po več kot 20 dneh v petek odpustili iz bolnišnice, kjer so opravili vrsto pregledov. Po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa na zdravje Berlusconija še vedno vpliva okužba z novim koronavirusom iz septembra lani.

Tiskovni predstavnik Berlusconijeve stranke Naprej Italija je po pisanju nemške tiskovne agencije dpa danes potrdil, da je 84-letnik že zapustil milansko kliniko San Raffaele, kamor so ga sprejeli 6. aprila.

Berlusconija so sicer leta 2016 operirali na srcu, spopadel se je že tudi z rakom na prostati. Januarja letos je moral v bolnišnico v Monacu zaradi težav s srcem, medtem ko je septembra lani prebolel okužbo z novim koronavirusom, ki jo je opisal kot "najnevarnejši izziv svojega življenja". Od takrat je večino časa posvetil okrevanju, in sicer v hiši svoje hčerke Marine v francoski Provansi.

Trenutno na sodišču v Milanu proti njemu poteka sojenje zaradi obtožb, da je podkupoval priče, da so lažno pričale o njegovih domnevnih spolnih orgijah oziroma t. i. bunga bunga zabavah.

Gre za že tretje sojenje v aferi, v središču katere je Maročanka Karima al Mahrough, bolj znana kot Ruby, ki naj bi ji Berlusconi plačeval za spolne usluge, ko je bila še mladoletna.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija