BELETRININI TRUBADURJI V ISTRI: Tone Partljič in Vlasta Nussdorfer

Koper

Knjižnica Koper, Knjižnica Ankaran in Knjigarna Libris tudi letos skupaj gostijo Beletrinine trubadurje. V mesecu avgustu nas tako v Ankaranu obišče Tone Partljič, v Kopru pa Vlasta Nussdorfer.

Knjižnica Koper, Knjižnica Ankaran in Knjigarna Libris tudi letos skupaj gostijo Beletrinine trubadurje. V mesecu avgustu nas tako v Ankaranu obišče Tone Partljič, v Kopru pa Vlasta Nussdorfer.

Tone Partljič

Tone Partljič (1940) je eden najbolj vsestranskih slovenskih literarnih ustvarjalcev. Objavil je mnogo odmevnih proznih in dramskih del ter scenarijev za televizijske in radijske igre in filme. Za svoje ustvarjalne dosežke je prejel nagrado Prešernovega sklada, Levstikovo nagrado, Grumovo nagrado, Glazerjevo nagrado za življenjsko delo in leta 2016 veliko Prešernovo nagrado. Tokrat vam predstavi roman Ljudje z otoka.

Beletrina je o knjigi zapisala: "Na otoku cvetja, kamor avtor na dopust in krajše obiske prihaja že skoraj 35 let, je prebivalcev vedno manj in so vedno starejši. Čeprav po vseh teh letih še ni prepričan, da dovolj dobro pozna morje, otok in njegove prebivalce, v svojih novelah slika usode ljudi, ki ga za zmeraj zaznamujejo."

Vabljeni v Center dnevnih aktivnosti v Ankaranu 10. avgusta ob 19. uri.

Vlasta Nussdorfer

V sredo, 16. avgusta, ob 19. uri se bomo na Vrtu knjige za Knjižnico Koper družili s pravnico in avtorico Vlasto Nussdorfer.

Beletrina je o knjigi in avtorici zapisala: "Vlasta Nussdorfer je pravnica, ki je večji del svoje življenjske poti posvetila tožilstvu. V petintridesetih letih je prehodila pot od pripravnice do namestnice temeljnega javnega tožilca, okrožne, višje in vrhovne državne tožilke. Nazadnje smo lahko brali njeno avtobiografijo Nekaj vam želim povedati, tokrat pa je pred nami Tanka črta, pretresljiva in fascinantna knjiga o zahtevnem in težkem delu tožilca."

Avtorica Vlasta Nussdorfer ob tem razlaga: "Na tožilstvu sem več kot tri desetletja spremljala izjemne usode ljudi, ki jim je trenutek nepazljivosti, nerazsodnosti, žalosti, besa, razočaranja ali drugih čustev vzel miren vsakdan in kdaj celo prostost, mnogim pa celo življenje. Veliko je bilo vzrokov za prestop tanke črte, ki loči dovoljeno od prepovedanega, dobro od zla, življenje od smrti."