BELA HIŠA ZAVRAČA 'ZLONAMERNE' VIRALNE POSNETKE BIDNA: Mentalno zdravje predsednika je pod drobnogledom (VIDEO)

Svet

Bela hiša je obtožila "desničarske kritike", da so selektivno urejali videoposnetke v kampanji dezinformacij, da bi spodkopali mentalno stanje predsednika Joeja Bidna. V zadnjem incidentu so Bidnovi nasprotniki trdili, da je doživel trenutek zmedenosti, zaradi česar ga je moral Barack Obama pospremiti z odra na vikend fundraiserju. Bela hiša je delila druge posnetke, za katere trdijo, da prikazujejo Bidna, kako se le ustavi, da bi sprejel aplavz.

Mentalne sposobnosti tako 81-letnega Bidna kot njegovega 78-letnega izzivalca, Donalda Trumpa, so pod drobnogledom. Ankete kažejo, da starost in sposobnosti Bidna povzročajo več skrbi volivcem kot Trumpove. "To pove vse, kar potrebujemo vedeti o tem, kako obupani so republikanci," je na ponedeljkovem dnevnem brifingu dejala tiskovna predstavnica Karine Jean-Pierre. Novinarjem je povedala, da so "ti manipulirani videoposnetki narejeni v slabi veri." Tiskovna predstavnica Bele hiše je odgovarjala na vprašanje o gala dogodku, ki ga je Biden gostil v Los Angelesu v soboto zvečer. Na dogodku so nastopili George Clooney, Barbra Streisand, Julia Roberts in voditelj nočnih TV oddaj Jimmy Kimmel. Konzervativni mediji so delili posnetek, kjer Biden stoji na odru, preden ga Obama prime za roko in skupaj odideta z odra. New York Post je poročal, da je Biden "zmrznil" na koncu dogodka in ga je moral Obama pospremiti z odra. Trump je posnetek delil na svoji platformi Truth Social, komentirajoč: "Je to res oseba, ki jo želite za svojega predsednika?"

A zavezniki predsednika so opozorili na daljše posnetke, ki prikazujejo Bidna, kako se smeji in očitno sprejema aplavz množice. Jean-Pierre je dejala, da posnetek prikazuje tesno prijateljsko vez med Bidnom in Obamo.Tiskovna predstavnica Bele hiše je prav tako kritizirala nedavno poročanje Posta o drugem posnetku Bidna. Časopis je prejšnji teden poročal, da je predsednik "začel tavajoče hoditi med četrtkovo demonstracijo padalcev v Italiji", pri čemer so ga morali drugi voditelji G7 "opomniti, naj se osredotoči". Britanski premier Rishi Sunak pa je za Telegraph povedal, da je bil ameriški predsednik zgolj "zelo vljuden in se je odpravil pogovoriti z vsemi padalci posebej", preden mu je italijanska premierka Giorgia Meloni povedala, da bodo vsi stali v vrsti za rokovanje.

Medtem so Bidenovi zavezniki izkoriščali viralne posnetke Trumpa, da bi trdili, da je republikanski kandidat tisti, ki mu primanjkuje mentalne lucidnosti. Biden, demokrat, se konec tega meseca pripravlja na soočenje s Trumpom v njuni prvi televizijski debati letošnjega leta. Volitve v Belo hišo bodo novembra.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  19 .06. 2024 ob  12: 49
oba sta odrolana, sicer pa prideta prav za zlonamerne in sebične ameriške interese. sramota za državo, da ima taka kandidata. res paj e, da tudi drugod po svetu ni dosti boljše.