BEER BULLI SE VRAČA DOMOV: Danes bodo ob Rižani pivo dobrodelno točili za mati samohranilko, ki se bori z rakom

Koper

Beer Bulli je projekt, pri katerem je Matej Špehar s pomočjo prijateljev, ki so tudi finančno pomagali pri prenovi (na crowdfundingu so zbrali preko 30.000 evrov) restavriral star kombi, ki je nekaj desetletij ležal v Rižani. Sedaj, ko je obnovljen in spet poln življenja, kombi z dobrodelnimi akcijami vrača nazaj družbi. Danes bodo od 17. ure naprej dobrodelno pivo točili na kraju, kjer so kombi pred štirimi leti potegnili iz Rižane. Denar zbirajo za mati samohranilko, ki se bori z rakom.

Gre za 60 let star kultni Volkswagnov kombi, ljubkovalno imenovan tudi hipi bus, ki so ga točno pred štirimi leti potegnili iz Rižane, restavrirali in sedaj že dve leti vozi po Sloveniji in toči pivo iz njegovega "trebuha". Na strani ima namreč pipe za pivo.

Ob obletnici reševanja iz rečne struge se ekipa zbere na pivu točno na istem mestu, kjer je ležal in razpadal mnogo let. "Da pa dodamo še dobrodelno noto, pa ljudje namesto plačila piva vržejo nekaj evrov za družino v stiski. Alkohol lahko torej napiše tudi lepe zgodbe," opisuje pobudnik akcije Matej Špehar.

Kombi Beer Bulli je zdaj namreč na posebni misiji. Tako, kot ste mu nekateri pomagali s prispevki ob ponovnem rojstvu, sedaj kombi v svojem drugem življenju vrača dobro s humanitarnimi akcijami. Ob nedeljskih popoldnevih kombi parkirajo ob rob jezera, gozdne jase in iz njega točijo pivo. Poleg pa postavijo škatlo za dobrodelne prispevke. V letu 2019 jim je tako uspelo zbrati 4.012,79 evrov, ki so jih dobile, brez posrednikov, družine v stiski.

Danes se zbirajo prostovoljni prispevki za mamico samohranilko, ki se bori z rakom, med koronakrizo pa je ostala še brez službe v gostinstvu, saj so lokal zaprli. Da pa je tragedija še večja, njen delodajalec ni plačeval zdravstvenega zavarovanja.

Danes bo v Rižani tekel za dobro stvar Če se ne utegnete oglasiti na enega mrzlega , delite med prijatelje, da ga...

Objavil/a Beer Bulli dne Četrtek, 23. julij 2020

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija