BARUFA NA VRTNI ZABAVI V SEČI: S pivskim kozarcem po glavi

Kronika

V soboto ob 22. uri so se sprli v Seči na vrtni zabavi. 33-letnik je kričal na terasi, kar je zmotilo drugega gosta, državljana Srbije, ki jih je najprej prosil, naj se umirijo. Zatem so se pričeli žaliti, nato pa še prerivati. Srb je prijel pivski kozarec in 33-letnika poškodoval po glavi. Sledi mu kazenska ovadba, kršitelju s Celjskega pa plačilni nalog zaradi kršenja javnega reda in miru, so sporočili s koprske policijske uprave. Poleg tega mu je bil v bolnišnici odrejen še strokovni pregled.

V Elerjih je v soboto nekdo zaparkiral domačinko, po njenem opozorilu pa je začel groziti, zato je poklicala policijo. V postopku je bilo ugotovljeno, da je 45-letni kršitelj vozil osebni avto, za kar pa nima veljavnega vozniškega dovoljenja (neveljavno od 2005). Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,71 mg/l, zatem pa še strokovni pregled, ker ni hotel podpisati zapisnika. Sledi mu obdolžilni predlog.

Včeraj ob 11.15 je poklical policiste občinski redar iz Izole in povedal, da ima postopek z osebo, ki mu noče pokazati osebnih dokumentov, do njega pa se nedostojno vede. Oseba je nato s skuterjem pobegnila, vendar so policisti kmalu zatem identificirali 56-letnega Izolana. Postopek za kršitve v nadaljevanju izpelje občinski redar.

Italijanki v Kopru izmaknili torbico

V enem od koprskih lokalov je neznanec v petek zvečer državljanki Italije iz torbice, ki jo je obesila na stol, ukradel denarnico (bančne kartice, vozniško dovoljenje, osebno izkaznico, zdravstveno kartico in 360 evrov gotovine).

V noči na soboto ob 1.19 so bili policisti obveščeni, da je nekdo vlomil v trgovino s kolesi v Sežani. Nekdo se je pripeljal do trgovine in z zadnjim delom vozila zapeljal v stekleno izložbeno steno ter si tako omogočil vstop v trgovino. Ukradel je 15 koles različnih znamk, višjega cenovnega razreda. Policisti intenzivno preiskujejo zadevo.

V soboto ob 7.09 je policiste poklical Sežančan in povedal, da je nekdo na dvorišču iz kombija Mercedes Benz Vito, reg. št. KPM5-802, najprej odstranil sedeže, nato pa se je z vozilom večkrat vzvratno zaletel v vhodni portal podjetja ter si tako utrl pot ven.

Vlomili so v lokal v Mali Pristavi. Iz blagajne so ukradli 100 evrov, zatem pa še drobiž iz denarnic natakarjev.

V soboto popoldan so policisti v Fiesi obravnavali državljanko Romunije, ki je pod pretvezo, da je gluhonema, zbirala prispevke. Predočen ji je bil prekršek in izdan plačilni nalog.

19-letnica povzročila hujšo nesrečo

V petek ob 17.37 se je zgodila hujša prometna nesreča na cesti Morgani - Korte. 19-letna državljanka Rusije je z osebnim avtomobilom zaradi nepravilne strani vožnje trčila v osebni avto, ki ga je vozil 34-letni voznik. Ta se je v nesreči huje poškodoval (zlom stegnenice). Povzročiteljici sledi kazenska ovadba.

V soboto ob 1.08 je pri Pivki jami 25-letni domačin z osebnim avtomobilom zapeljal desno izven vozišča in trčil v prometni znak ter drevo. Vozilo se je po trčenju prevrnilo na levi bok. Pri tem se je voznik lažje poškodoval, odrejen mu je bil strokovni pregled.

Zvečer, prav tako v soboto, je v Portorožu padel motorist. Policisti so z zbiranjem informacij ugotovili, da se je 48-letni voznik postavljal na zadnjo kolo, zatem pa je izgubil ravnotežje in padel. Odredili so mu strokovni pregled za alkohol. Nezavesten je bil odpeljan v SB Izola, vendar so bili policisti kasneje obveščeni, da ima lažje poškodbe. Sledi mu plačilni nalog.

Danes ob 4.55 je na cesti med Branikom in Komnom padel motorist. Policisti so na kraju ugotovili, da je 27-letnik vozil neregistriran Tomos automatic od Komna proti Braniku. Pred mostom čez Branico je zaradi neprimerne hitrosti in alkoholiziranosti zapeljal na levo stran vozišča in zadel v robnik, nato pa še v betonski steber mosta, kjer je obležal. Poškodovan je bil po glavi in podrsan po telesu, med vožnjo pa ni uporabljal varnostne čelade. Poleg tega ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Opravljen je bil alkotest, ki je pokazal 1,41 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kolo z motorjem so mu zasegli, podan bo obdolžilni predlog.

V soboto ponoči so policisti v Postojni zasegli avto Audi A6 25-letniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Na Ulici Prekomorske brigade v Kopru je v soboto zagorela živa meja ob hiši. Gasilci so požar pogasili, policisti pa zbirajo obvestila v povezavi s sumom storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija