BARBARA IMENŠEK NI VEČ PODŽUPANJA OBČINE PIRAN: "Prišli smo do točke, ko je nadaljnje sodelovanje nemogoče"

Piran

Barbara Imenšek, ki je na lanskih lokalnih volitvah kandidirala za občinsko svetnico na Listi Andreja Korenike, ta pa jo je na funkcijo podžupanje imenoval pred dobrimi petimi meseci, je včeraj odstopila.

Barbara Imenšek, ki je funkcijo podžupanje opravljala nepoklicno, je pokrivala področje razvoja in pospeševanja podjetništva ter prireditve v občini Piran, zadolžena pa je bila tudi za nadaljevanje aktivnosti za izvedbo Občinskega prostorskega načrta (OPN) in za usklajevanja govorilnih ur kabineta župana z občani. 

Novico je včeraj objavila na družbenem omrežju Facebook, kjer je zapisala, da je to njen zadnji dan v vlogi podžupanje Občine Piran, izstopila pa je tudi iz stranke Lista Andreja Korenike. Mandat v občinskem svetu bo nadaljevala kot neodvisna svetnica.

"Prišli smo do točke, ko je nadaljnje sodelovanje nemogoče, zato sem odstopila," je svojo odločitev pojasnila Imenšek. "Ob tej priložnosti bi se rada zahvalila vsem, ki ste mi v preteklih mesecih nudili podporo, se udeleževali aktivnosti, ki sem jih opravljala, vsem podjetnikom in občanom, ki ste prispevali svoj čas, ideje za projekte in mreženje, ter vsem zaposlenim na Občini Piran, ki ste mi omogočali, da sem opravljala svoje delo," je še dodala, županu in ekipi pa zaželela uspešno delo.

Danes je moj zadnji dan v vlogi podžupanje Občine Piran. Prišli smo do točke, ko je nadaljnje sodelovanje nemogoče,...

Objavil/a Barbara Imenšek dne Ponedeljek, 08. maj 2023

Za komentar o vzrokih, zaradi katerih je med podžupanjo, ki je po odzivih Pirančanov sodeč svoje delo opravljala vestno in odgovorno, in županom Koreniko prišlo do razhajanj, smo zaprosili tako Barbaro Imenšek kot tudi Občino Piran. Odgovore vam bom posredovali takoj, ko jih prejmemo. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Imperio  |  10 .05. 2023 ob  07: 43
14
GGM je začel z rušenjem Korenike.
To je počel tudi, ko je bil Genio župan.
GGM je volitve izgubil. Sedaj pa mu poteče mandat direktorja okolja.
Komunala ne sme bit bankomat uzurpatorja javnega denarja.
Imenškova dela za ggm-ča.
Korenika doživlja pritiske tudi zaradi nakupa tenis igrišč. Naj igrišča kupijo hoteli ki imajo korist.
Korenika reši se kooperantov in uzurpatorja. Drugače boš končal kot Genio
SonjaK |  09 .05. 2023 ob  21: 50
10
Pri meni pa je Barbara pridobila na zaupanju. Bravo.
Punca je ugotovila, da ni to tako enostavno kot si je mislila, in je raje kot, da bi hodila naokoli v prevelikih čevljih, le te sezula. Moj poklon
va cagar |  09 .05. 2023 ob  21: 36
-15
@Gabrijel
Si imel svojih "5" minut pa nisi nič pokazal, tako da ne modruj