BANKROT NAJSTAREJŠEGA PUBA: Odprt je bil 1229 let, zaprl ga je covid (FOTO)

Svet

Koronakriza je zaprla najstarejši pub v Angliji. Lastnik Christo Tofalli pravi, da ima zlomljeno srce, a posel se ob takih pogojih enostavno ne izide, čeprav je vložil vse svoje napore. Pivnica z imenom 'Ye Olde Fighting Cocks' je bila odprta od leta 793.

Christo Tofalli in najstarejši pub v Angliji

Najstarejša pivnica v Angliji naj bi sicer dobila nove lastnike, Tofalli pa upa, da bodo ohranili vsaj kanček duše tega lokala v Abbey Mill Lane. 'Ye Olde Fighting Cocks' se je kot najstarejši pub uvrstil tudi v Guinnessovo knjigo rekordov, čeprav nekateri temu oporekajo.

Pub je preživel vojne, kuge in gospodarske krize, a Tofalli, ki je lokal vodil zadnjih deset let, pravi, da je bila pandemija uničujoča za podjetje s tako nizkimi maržami. "Poskusil sem vse, da bi lokal ohranil. Vendar sta bili zadnji dve leti za gostinstvo porazni. Seveda imam zlomljeno srce, ta lokal je bil zame veliko več kot samo posel in počaščen sem, da sem imel majhno vlogo v njegovi zgodovini," je Toffali dejal za BBC.

Ko je novico o zaprtju objavil na družbenih omrežjih, so pričela deževati sporočila podpore iz celega sveta. "Še nikoli nisem videl česa takega. Vsa sporočila, ki sem jih prejel, govorijo sama zase o tem, kaj smo dosegli," še pravi Toffali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija