BANKO NA CANKOVI OROPAL POLICIST: Eden od domačinov, ki sta ga lovila, poškodovan končal v bolnišnici (FOTO)

Kronika

Ropar, ki je včeraj oropal banko na Cankovi, po pobegu pa umrl, je bil policist. Zaposlen je bil na eni od policijskih enot v Policijski upravi Murska Sobota, so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota. Okoliščine policisti še preiskujejo, več bo znanega v sredo, so zapisali.

Oboroženi ropar je včeraj okoli 15. ure vstopil v prostore banke in od zaposlenih zahteval gotovino. To mu je uslužbenka tudi izročila. Med samim ropom ni bilo poškodovanih, so zapisali na policiji.

Po dejanju je storilec s kraja ropa pobegnil. Med begom sta ga prestregla občana. Eden izmed njiju je bil v dogodku poškodovan in so ga prepeljali v bolnišnico. Prebivalci so v tem času slišali več strelov.

Dejanje policisti in kriminalisti še preiskujejo, zato trenutno podrobnosti dogodka niso znane. Na kraju dogodka so zavarovali tudi pištolo.

O dogodku so obvestili posebni oddelek pri specializiranem državnem tožilstvu, pristojen za obravnavo sumov kaznivih dejanj, ki so jih osumljene uradne osebe s policijskimi pooblastili.

Na dogodek se je odzval tudi v. d. generalnega direktorja policije Anton Travner. Strokovnim službam na Generalni policijski upravi je naročil, da vsestransko preverijo okoliščine omenjenega dogodka.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukurux |  10 .06. 2020 ob  11: 01
Uff ta je pikantna,bog nedaj da americani zvohajo bo slo po celem svetu
Drek |  10 .06. 2020 ob  10: 18
Zdaj pa ga policaji prosim scitite, kot to delate zmeraj ko je kaksen od vasih za kej kriv. Se posebej ko se gre za policijsko nasilje.