BANKIR V ITALIJI UJEL OTROKA IZ PETEGA NADSTROPJA: "Ko sem videl, da pada, sem zaprl oči"

Svet

37-letnega bankirja iz Torina so razglasili za heroja, potem ko je ujel otroka, ki je padel z balkona v petem nadstropju. Mattia Aguzzi je povedal, da sta šla z dekletom v soboto malo pred 11. uro do pekarne v središču Torina, ko sta iz stanovanja v zgornjem nadstropju slišala moškega, ki je kričal "na pomoč".

"S punco sva šla ven kupit kruh in slišala krike iz stavbe, ki so pritegnili najino pozornost. Slišal sem kričanje moškega, ko je zagledal deklico, ki se je nagnila čez rob. Deklica se je vse bolj nagibala naprej, držala se je samo z dvema rokama, njene noge pa so bile v zraku," je povedal Aguzzi pred bolnišnico, kjer so ga zdravili zaradi lažjih poškodb.

Dejal je, da je s kričanjem poskušal pritegniti pozornost triletnice, a je ugotovil, da ga ne sliši, zato je poskušal oceniti, kam bi lahko deklica padla in se tam postavil, poroča CNN. "Začel sem kričati nanjo, naj miruje in se vrne noter, a ni slišala. Ko sem videl, da pada, sem stal pod njo, zaprl oči in upal, da bo vse v redu, omilil sem njen udarec, oba sva padla po tleh," je povedal.

"Najprej nisem videl znakov življenja, nato pa je otrok začel jokati in odleglo mi je," je nadaljeval. Dekličini starši so prišli na ulico, ko so ugotovili, kaj se je zgodilo. Reševalci so deklico odpeljali v bolnišnico. Aguzzi je še dejal, da so bili dekličini starši v šoku, z deklico pa je vse v redu.

Župan Torina Stefano Lo Russo se je odzval na družbenem omrežju: "Dejanje našega sodržavljana, ki je ujel deklico, ki je padla iz petega nadstropja in ji rešil življenje, je junaška in izjemna gesta."  

Oglasila se je tudi poslanka Camilla Laureti in celo italijanska premierka Giorgia Meloni, ki se je bankirju zahvalila in mu izrazila hvaležnost za to potezo.

Italijanska policija okoliščine dogodka še preiskuje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  29 .08. 2023 ob  16: 24
Se dobro da ni bolanmama od deklice, ker bi sicer mozakar ostal kot Willy kojot