BANDELLI JE ZA POLICIJSKO PRIVEDBO: "Priče se norčujejo, Franci Matoz jim pomaga"

Slovenija

Parlamentarna komisija DZ, ki ugotavlja domnevno nezakonito financiranje SDS, bi morala danes zaslišati Ajdo Brlec, Tomaža Seljaka in Cvetka Sršena, vendar so se priče tik pred zdajci znova opravičile. Če bodo priče nadaljevale tovrstne manevre zavlačevanja, Marko Bandelli (SAB) predlaga, da se jih na pričanje privede s policijo.

Po Bandellijevem mnenju je povsem jasno, da se vabljene priče, ki so se danes že tretjič opravičile, norčujejo iz komisije. Pri tem jim, kot je bilo mogoče razumeti, pomaga odvetnik Franci Matoz, ki je v ponedeljek med drugim zahteval izločitev enega od članov preiskovalne komisije, za kar pa ni nobenega razloga, je opomnil Bandelli.

Ostro ukrepanje je napovedal tudi podpredsednik preiskovalne komisije Jani Möderndorfer (LMŠ). Tudi po njegovem mnenju se priče "s pomočjo odvetnika in s sklicevanjem na službeno odsotnost" načrtno izmikajo pričanju pred komisijo, računajoč, da se ji bo prej iztekel mandat.

"Tukaj nekaj hudo smrdi, kar pomeni, da smo naleteli na zelo pomembno zadevo, za katero ne želijo, da se razkrije," je med drugim ugotavljal Möderndorfer. Napovedal je, da bo zoper priče zahteval tudi naznanitev kaznivega dejanja.

"Več kot jasno je, da je treba te manevre preprečiti. To je čisto norčevanje in izigravanje parlamentarne komisije državnega zbora, ki ima dva cilja; da pride do dna zadevi, ki jo preiskuje, in o svojih ugotovitvah poroča parlamentu ter predlaga tudi politično odgovornost," je poudaril.

Predsednik komisije Gregor Perič (Konkretno) je pojasnil, da so dopis odvetnika, s katerim so vse tri priče opravičile odsotnost na današnji seji, dobili dobro uro pred začetkom seje. Ker vabljenih prič ni bilo, so sejo zaprli za javnost.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  23 .03. 2022 ob  09: 16
-3
Bandelli sramota slovenskega parlamenta.
Nina |  22 .03. 2022 ob  22: 40
-3
Ajde balotelli ne se.ri. Si imel Snezica na zaslisanju pa si spi.z.du iz dvorane
Valpadana |  22 .03. 2022 ob  20: 50
Bandeli je res smešen,vendar pa eden redkih poštenjakov v parlamentu
kokodek |  22 .03. 2022 ob  17: 52
17
norčujejo se iz sodstva, kaj šele iz komisije....sicer pa imajo velik zgled v marešalotu , zato ne pozabimo, v zadevi patria ni bil oproščen. zaradi zavlačevanja in krivosodja je zadeva zastarala.