AVTOMOBILSKA GUMA KRIVA ZA NALET: V trku pred izolsko obvoznico poškodovan voznik

Kronika

Včeraj malo pred 10. uro dopoldan so koprski policisti dobili obvestilo, da na odseku ceste od krožišča na Belvederju proti izolski obvoznici leži pnevmatika osebnega avtomobila. Policisti so obvestili vzdrževalca ceste. Naknadno pa so bili obveščeni, da gre tudi za prometno nesrečo.

Fotografije so simbolične.

Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 71-letna voznica avtomobila iz Portoroža vozila po desnem smernem vozišču hitre ceste od Jagodja proti Kopru. Na vozišču se ni mogla izogniti rezervnemu kolesu, ki je odpadlo z zaenkrat neznanega vozila. Ko je trčila v to kolo, se je zaradi poškodb ustavila, za njo pa je pripeljal 41-letni voznik osebnega avtomobila, ki zaradi neprilagojene hitrosti ni mogel preprečiti trčenja v ustavljeno vozilo. 41-letnik se je pri trčenju lažje poškodoval, zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje brez uporabe varnostnega pasu mu bodo izdali plačilni nalog.

Dopoldan sta v Kopru trčila dva tovornjaka. 44-letni voznik tovornega vozila je zaradi neupoštevanja talne signalizacije z zadnjim delom priklopnega vozila podrsal prednji del tovornega votila, ki ga je vozil 29-letni državljan Poljske. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

Ob 11.40 je policiste poklical inšpektor iz Uprave za varno hrano. Naznanil je, da opravljajo nadzor v Ankaranu, kjer imajo težave z prodajalcem na stojnici. Policisti so na kraju ugotovili identiteto dveh oseb z Ljubljane, starih 30 in 22 let. Ker se je 30-letnik nedostojno vedel do inšpektorja in nato še do policistov, so mu izdali plačilni nalog.

Ob 23.00 je v Piranu zaradi neprilagojene hitrosti na mokrem in spolzkem cestišču izgubila kontrolo nad vozilom in padla na desni bok 56-letna voznica mopeda. Pri padcu se je lažje poškodovala. Izdali ji bodo plačilni nalog.

Na območju PU Koper so policisti od torka od 7.00 do danes do 7.00 obravnavali 51 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. 37 oseb so obravnavali policisti PP Ilirske Bistrice, 13 oseb Policijsko postajo Koper in eno osebo na Policijsko postajo Kozina. 6 oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito, ostali bodo vračani po opravljenih postopkih hrvaškim varnostnim organom.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija