AVTOMATSKO ZA ENO LETO: Podaljšali veljavnost brezplačnih vozovnic

Slovenija

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je podpisal sklep, s katerim se za eno leto podaljša veljavnost subvencioniranih vozovnic za brezplačen prevoz vsem upravičencem, ki so imeli veljavno vozovnico v obdobju od 1. julija do 31. decembra lani, so sporočili z infrastrukturnega ministrstva.

Razlog so ukrepi za preprečevanje širjenja covida-19, zaradi katerih upravičenci javnega prevoza niso koristili ali so ga koristili v zmanjšanem obsegu.

Upravičencem, ki so imeli v drugi polovici lanskega leta veljavno subvencionirano vozovnico za brezplačen prevoz, se tako za eno leto avtomatsko podaljša veljavnost vloge za izdajo vozovnice za brezplačen prevoz in veljavnost izdane vozovnice glede na datum veljavnosti. Vozovnicam z veljavnostjo od 1. julija 2020 do 30. junija 2021 se tako na primer veljavnost podaljša do 30. junija 2022 in vozovnicam z veljavnostjo od 1. avgusta 2020 do 31. julija 2021 do 31. julija 2022, so ponazorili.

Podaljšanje veljavnosti subvencionirane vozovnice se opravi avtomatsko, brez vložitve ponovne vloge. Organ javnega potniškega prometa bo sam preveril, ali upravičenec še vedno izpolnjuje pogoje za odobritev subvencionirane vozovnice za brezplačen prevoz.

Upravičencem do subvencioniranega prevoza, ki bodo imeli v mesecu juniju veljavno subvencionirano vozovnico, se obdobje veljavnosti vozovnice podaljša do 31. avgusta 2021. Podaljšanje veljavnosti vozovnic se izvede avtomatizirano do 2. julija in je brezplačno.

Ukrep vozovnic za brezplačen prevoz je zaživel z julijem lani. Do brezplačnega medkrajevnega prevoza so upravičeni upokojenci oz. starejši, ki niso v delovnem razmerju ali ne opravljajo samostojne registrirane dejavnosti. Upravičeni so tudi imetniki invalidske kartice ugodnosti in vojni veterani. Gre za okoli 600.000 oseb.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija