AVTOCESTNI POLICIJI SE PRIDRUŽUJE TUDI SPECIALIZIRANA ENOTA KOPER: "Prvi rezultati so že vidni" (VIDEO)

Koper

S krajšo slovesnostjo v Postojni so danes po ljubljanski, mariborski in celjski specializirani enoti k delu pospremili še specializirano enoto avtocestne policije Koper. Delovala bo na območju, ki je glede na tranzitno in turistično lego, pa tudi strukturo prometa zaradi bližine dveh mednarodnih pristanišč, izjemno obremenjeno.

Območje dnevno prevozi več kot 6500 tovornih vozil oziroma več kot 10.000 motornih vozil, sama gostota prometa pa se povečuje in je še izrazitejša v poletni turistični sezoni, so zapisali na spletni strani policije. Ob tem ne gre zanemariti niti specifičnih vremenskih pogojev pozimi, kot so burja, sneg in megla, ki zahtevajo pravočasno koordinacijo več služb. Te okoliščine predstavljajo tudi večje varnostno tveganje za prometne nesreče in druge dogodke.

AC policija Koper

Pravkar smo otvorili novo specializirano enoto avtocestne policije. V Kopru je že četrta. #zavecjovarnost

Posted by Policijska uprava Koper / Police Directorate Koper on Wednesday, May 18, 2022

Svoje naloge bo koprska enota s sedežem v Postojni izvajala na območju avtoceste A1 od Kopra do priključka Unec in na območju hitre ceste H4 od razcepa Razdrto do nekdanjega mejnega prehoda Vrtojba na meji z Italijo na Goriškem. V enoti Koper je trenutno 12 uslužbencev, ki upravljajo s štirimi specialnimi policijskimi vozili in dvema motornima kolesoma, v prihodnje pa se bo enota še popolnjevala in temu primerno širila nabor svojih nalog.

Vodja koprske enote avtocestne policije Aleš Kordič je opisal prednostne zadolžitve koprskih avtocestnih policistov: "Pravočasno in učinkovito se bomo odzivali na vse interventne dogodke, reševali prometne nesreče in udeležence v stoječih kolonah, izvajali poostrene nadzore, preprečevali hujše prekrške, ob zastojih pa skrbeli za dosledno vzpostavitev reševalnega pasu in pomoč reševalnim ekipam."

Prvo specializirano enoto avtocestne policije so pred letom dni ustanovili v Ljubljani, letošnjega marca in aprila pa še v Mariboru in Celju. Peto enoto bodo letošnjo jesen organizirali na območju Policijske uprave Novo mesto.

"Prvi rezultati so že vidni. Naš cilj je povečati pretočnost prometa na avtocestah, izboljšati prometno varnost, zmanjšati število prometnih nesreč, zmanjšati število smrtnih žrtev ter na počivališčih in bencinskih servisih zmanjšati možnost za izvedbo kriminalnih dejanj," je na današnji slovesnosti poudaril namestnik generalnega direktorja policije Stanislav Vrečar.

BONUS VIDEO: Kakšni so načrti ZRS-ja s palačo De Belli?

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  19 .05. 2022 ob  17: 40
Itak,stvari je treba resevat tam kjer se kasneje vidi rezultat,gres v Koper v poznih urah se ti zdi da je celo mesto pista Monte Carlo in za proracun je konec koncu to dobra stvar ker se ga polni.
Kje bos drugace dobu denar?!
Kush |  19 .05. 2022 ob  07: 26
-1
Dej dej ze vsaka mona ve da tu nikoli ni šlo za varnost ampak vedno samo zato da se denar zbere v proračun. Policija je placana od tega! Plus dodatne nagrade dobijo ce izdajo dovolj kazni.