AVTOBUS V PIRANU DO SMRTI POVOZIL TURISTKO: Stisnil jo je ob zid, ko je gledala morje

Piran

Na avtobusni postaji v Piranu se je okoli 16. ure zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Voznik avtobusa, 60-letni državljan Madžarske, je pri vožnji naprej in zavijanju levo v boks z zadnjim desnim delom avtobusa stisnil peško, 61-letno državljanko Nemčije, ob zid, ko je ta gledala na morje, so sporočili s Policijske uprave Koper.

Kot je še pojasnila tiskovna predstavnica koprskih policistov Anita Leskovec, so turistko na kraju oživljali, vendar je zdravnik ob 16.30 potrdil njeno smrt.

Deli novico:

pijanec |  10 .06. 2018 ob  02: 45
ce bi bil sofer pijan bi policija takoj ugotovila kdo je kriv. avtobus ima ogledali v katerih sta vidna pba boka avtobusa.
ce pa je bil avtobus prevelik je krivec nekdo ki dovoljuje takim avtobusom na to postajo.
V razmislek odgovornim 2 |  25 .05. 2018 ob  09: 55
Mi se gremo turizem, pa niti ena občina nima urejenega parkirišča za turistične avtobuse (ponekod tudi dobro pokasirajo, vendar pri tem tudi nekaj nudijo - npr. malica za voznika ali prostor za čiščenje avtobusa). Pa ni treba izmišljati tople vode, samo v tujino je potrebno malo pogledati (npr. Nizozemska ali Avstrija).
V razmislek odgovornim |  25 .05. 2018 ob  09: 49
Kdo je kriv in kdo ni? Vsekakor voznik ker je pri zavijanju bil premalo pozoren!
Krivi pa so vsekakor tudi na občini saj so oni upravljalci postaje in GLAVNI odgovorni. Ni se prvič zgodilo, da je tam avtobus zadel kakega potnika oz. pešca in bojim se da tudi ne zadnjič. Postaja je bila tam umeščena že pred 60-imi leti in razen tega da so zmanjšali prostor in ukinli perone na račun parkirišča za avte, odstranili bitve in ukinili pisarno z informacijami je praktično postaja vedno enaka. Avtobusi so bili takrat dolgi 10m, sedaj so 13m in tudi 15m (zglobni 18,75m) in enostavno med cesto in morjem ni več prostora. Prihajajo avtobusi na redni progi kot tudi turistični kateri pobirajo oz. spuščajo tam skupine turisteov, nekateri celo za dlje časa parkirajo, torej se že avtobusi med sabo peštajo. Ravno tako čez njo hodijo pešci med centrom Pirana in Fornačami.
Enostavno tam vlada en velik kaos!!! Ker ni prostora.
Potrebno je urediti prostor za pešce, potrebno je urediti prostor za avtobuse na redni progi, potrebno je urediti prostor za turistične avtobuse, potrebno je urediti prostor za potnike kateri čakajo na avtobuse, ker Piran vse to POTREBUJE!
V svetu se povsod umešča v prostor in daje prednost avtobusom ne samo s ceno ampak tudi s pogostostjo odhodov in dobrim načrtovanjem le teh.
Je pa kaos glede avtobusov na celotni obali ker nikogar ne briga nič.
Piranska glavna avtobusna postaja - kaos
Portorož - avti parkirani oz. ustavljeni na postajah, avtobusi pobirajo potnike na cesti
Lucija - ne veš ali je postaja ali parkirišče
Izola - avti parkirani oz. ustavljeni na postaji, avtobusi pobirajo potnike na cesti
Koper tržica in Banka - avti parkirani oz. ustavljeni na postaji, avtobusi pobirajo potnike na cesti
Koper glavna avtobusna postaja - ena ploščad z dvemi čakalnicami (ki v slabem vremenu ne veš ali si bolj moker v ali izven), in kaosom okoli, brez voznega reda (mogoče nekje v železniški postaji) in informacijami nekje v železniški postaji (edini urejen prostor) in en cel kup avti ki vozijo reli mimo ter jih prav malo briga za prometne znake in prednost...
Ankaran - parkrat na dan povezava s Koprom in poleti neki kao zastonj bus za na plažo

Ja v sanjah vidim kako se pristojni na vseh teh občinah trudijo narediti NIČ (razen iskanja izgovorov za narediti NIČ)
tudi |  24 .05. 2018 ob  21: 27
župan bi si moral izprašati svojo vest.
domačin |  24 .05. 2018 ob  18: 21
Ne morem verjeti kakšne komentarje eni pišete.Tragedija se je zgodila in ni lahko nobenemu to je hudo pred penzijo taka izkušnja in ,da ne govorimo ženska na zaslužene, dopustu tako konča.Lahko je biti pameten ,star saj moramo delat do teh let in vedite,da nesreča ne počiva vsakemu se lahko zgodi samo pomislite kako je šoferju in družini umrle.Hudo
Izolan |  24 .05. 2018 ob  14: 35
Sozalje turistki.
inagžoM |  24 .05. 2018 ob  13: 18
Tisti, ki je bil v Piranu pred 5, 10, 15, 20 ali 30timi leti, točno ve koliko se je vmes spremenilo.. razen obnovljenega pomola in to, da so avte premaknili iz Tartinijevega, neč od neč. Biser slovenske obale brez pločnika ob morju, zlizan asfalt, ponudba jadna majka, nobenega napredka, nobene izboljšave, nobene dodane vrednosti.. 10, 20, 30 let... še dobro nam gre!
po tistem ozkem prehodu |  24 .05. 2018 ob  11: 58
zraven morja avtobusi šibajo tudi rikverc - in to že mnogo let !!... se pravi, da se noben župan nikoli ni "spoprijel" s tem problemom!!... niti ta črni.
@kako? |  24 .05. 2018 ob  11: 50
Žalostno res. Ti pa najbrž še nisi bil v Piranu? Tam gre avtobus skozi ozki prehod, ko pa zavije levo proti boksu, se zadnji del čisto približa zidu. Ker ni vozil vzvratno, ni bilo nobenega piskanja. Dogodka nisem videl, sem pa šel tam mimo nešteto krat in me je bilo vedno strah, če se je približal avtobus, še posebej za otroke.
bingobongo |  24 .05. 2018 ob  11: 18
je pa vsaj doživela zadnji sončni zahod
flopka |  24 .05. 2018 ob  10: 37
Turistična taksa je je pobiranje nedolžnim denar, ki za to ne dobijo ničesar, se ba debeli naša gospoda.
sramota Piran |  24 .05. 2018 ob  10: 08
Avtobusno preselit na fornače. V najslabšem primeru bi morali naredit tako, kot so začasno naredili, ko se je pomol obnavljal, krožišče na sami avtobusni, ker tam med barom in zidom je res preveč nevarno. Jaz sem samo čakal, da se bo kaj tragičnega zgodilo in prišla je vest. Upam samo, da se bodo spametovali na občini in ukinili tisti del za avtobuse.
Vsem tistmi, ki obsojate neprevidnost pešcov pa: se vam vidi, da svojo leno rit samo vozite in očitno, nikoli niste šli mimo kraja tragedije !

Za rampo ukinit promet in uvest 50 elektičnih vozil, ki so dostopni 24 ur na dan in pridejo do vrat. To je rešitev.
1