ARTNIKOVA Z NOVIM SVETOVNIM REKORDOM: Z enim vdihom na 90 metrov (FOTO)

Svet

Najboljša slovenska potapljačica Alenka Artnik se je na azijskem pokalu v disciplini z dvema plavutkama potopila na 90 metrov in postavila nov svetovni rekord. Skupaj je na tekmovanju nastopilo 70 potapljačev iz 21 držav. Spomnimo, oktobra lani je Alenka na svetovni prvenstvu v Turčiji osvojila dve srebrni medalji.

Koprčanka Alenka Artnik je s potopom na 90 metrov za meter izboljšala rekord Ukrajinke Natalije Žarkove. Kot je Artnikova povedala za spletni portal Siol, je potop potekal brez zapletov. V Panglao je pripotovala že februarja in začela s pripravami.

Od novembra lani je v priprave vključena kondicijska trenerka in kineziologinja Tea Košnjek, ki ima glavno besedo pri fizični in tehnični pripravi. Artnikova upa, da ji bi uspelo pridobiti dovolj sponzorskih sredstev, da jo bo Košnjekova prihodnjo sezono lahko spremljala in trenirala tudi v tujini.

Ponedeljek je dan za počitek na azijskem pokalu, jutri pa namerava Artnikova rekordu dodati še dva metra. Ker je bil potop na 90 metrov izredno fizično zahteven, se bo jutri zjutraj odločila ali bi poskusila uresničiti napoved na 92 metrov. Sicer je že začela s pripravami za svetovno prvenstvo, ki bo potekalo v prvi polovici avgusta v Roatau v Hondurasu, kjer bo v ospredju disciplina z monoplavutko. Na svetovnem prvenstvu v Turčiji se je v tej disciplini potopila na 105 metrov, kar je bil svetovni rekord, dokler ga ni izboljšala Italijanka Alessia Zechinni, ki se je potopila na 107 metrov.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukuruz |  10 .06. 2019 ob  16: 51
Bravo veliko truda zato tudi odlicen rezultat.
Sam se tudi potapljam na dah,prisel sem na 25m globine pri ladjedelnici v Izoli.Ce kdo pogresa aluminjasta lojtra vem kje so..
Na drugi strani sem mocno razpizdu varnostnika zato priporocam da ne hodite izivat hudica