ARSO OPOZARJA PRED MOČNEJŠIMI NALIVI, SUNKI VETRA IN TOČO: Zvečer bo lahko poplavljalo morje!

Slovenija

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami, ki se bodo nadaljevale tudi v noči na torek. Vmes bodo tudi močnejši nalivi. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25, na Primorskem in na jugovzhodu do 28 stopinj Celzija. Kot opozarja Arso, bodo danes, predvsem v zahodni polovici Slovenije, ob nevihtah možni močnejši nalivi, sunki vetra in toča.

 V torek bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, tudi nevihtami. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 19, ob morju do 21, najvišje dnevne od 18 do 25, na Primorskem do 27 stopinj Celzija, piše na spletni strani Agencije RS za okolje (Arso). 

V sredo in četrtek bo na Primorskem deloma sončno in večinoma suho, drugod bo zmerno do pretežno oblačno z občasnim dežjem, ki bo pogostejši na vzhodu. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja.

UPORABA EASYPARK APLIKACIJE SE OBRESTUJE: Plačaš le toliko, kolikor parkiraš (VIDEO)

EasyPark aplikacija, ki omogoča enostavno plačevanje parkirnine, je sedaj na voljo v vseh štirih obalnih občinah. Parkirnino lahko plačate z mobilno aplikacijo ali SMS-om Uporaba EasyParkove storitve je ali SMS-om. varna in enostavna ter lahko poteka na dva načina, z mobilno aplikacijo Velika prednost uporabe aplikacije je t. i. minutno parkiranje.

Hidrološko opozorilo

Danes bodo reke v večjem delu države naraščale. Zlasti reke na Gorenjskem, Koroškem, v Podravju in v osrednji Sloveniji bodo danes in v noči na torek narasle do velikih pretokov. Ob močnejših nalivih lahko predvsem v zahodni, jugozahodni, severni in osrednji Sloveniji hitro narastejo hudourniški vodotoki in manjše reke, ob tem so ponekod možna tudi razlivanja. Ta pojav bo možen tudi v torek čez dan.

V torek in sredo bodo naraščale predvsem reke s kraškim zaledjem, zlasti Krka s pritoki, Ljubljanica, naraščale pa bodo tudi Sava v spodnjem toku, Drava in Mura.

Danes zvečer bo gladina morja ob slovenski obali povišana, morje se ob tem lahko razlije po najnižjih delih obale.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukurux |  04 .08. 2020 ob  02: 15
Prva nevihta je pocistla vso listje iz dreves,zdej ce bo se druga danes,bo zamasilo odtoke in bomo veslali
vseved |  03 .08. 2020 ob  11: 21
-3
Kaj pa pravi naš famozni meteorolog Grizančič?