ARSO IZDAL OPOZORILO: Do ponedeljka bo ekstremno vroče; na Primorskem do 36 stopinj Celzija

Slovenija

Agencija RS za okolje opozarja, da bo do ključno ponedeljka po nižinah sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev. Visoke temperature se v skladu z napovedmi ta teden nadaljujejo, tudi konec tedna bo vroč. V notranjosti Primorske in na Goriškem je danes in v soboto pričakovati do 36 stopinj Celzija.

Danes popoldne bo povečini sončno, predvsem v hribovitem svetu pa lahko nastanejo posamezne vročinske nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 33 stopinj Celzija, v notranjosti Primorske do 36 stopinj Celzija, napoveduje Agencija RS za okolje (Arso). Tudi v soboto bo pretežno jasno, jutranje temperature bodo od 14 do 20, ob morju okoli 22. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 34, na Goriškem do 36 stopinj Celzija.

V nedeljo bo sončno in vroče, popoldne in zvečer bodo posamezne vročinske nevihte. V ponedeljek bo sprva pretežno jasno, popoldne pa se bo od severa oblačnost povečala, začele se bodo pojavljati plohe in nevihte, ki se bodo širile proti jugu in nadaljevale v noč, napoveduje Arso. Vročina se bo tako nekoliko unesla v ponedeljek.

V vročih dneh po navedbah vremenoslovcev veljajo splošna zdravstvena priporočila. Tako moramo uživati veliko tekočine in se izogibati večjim fizičnim naporom. Priporočljivo je uživanje lahke hrane, naša oblačila pa naj bodo iz bombaža ali lanu, lahka in zračna ter svetlih barv. Uporabljajmo sončnike in drugo zaščito pred sončnimi žarki.

V vročih dneh bomo lažje zadihali v naravi, ko pridemo do malo več zelenja in vode v naravi. V Slovenski turistični organizaciji Slovenijo vidijo dovolj raznoliko, da vsakdo lahko najde svoj način za pobeg pred vročino.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
CharleenOwen |  14 .08. 2021 ob  01: 14
Prenehal sem delati pri shopriteju in zdaj zaslužim 65-85 $ na uro. Kako? Delam na spletu! Moje delo me ni ravno razveselilo, zato sem se odločil izkoristiti priložnost za nekaj novega ... po 4 letih je bilo tako težko zapustiti dnevno službo, zdaj pa nisem mogel biti srečnejši. Tukaj počnem… Www.MoneyApp2.Com