Arčon anonimneže vabi na pogovore

Goriška

Čez noč so se po Novi Gorici pojavili plakati, na katerih so bila zapisana gesla, uperjena proti novogoriškemu županu Mateju Arčonu. Matej Arčon se je preko svoje službe za komuniciranje z javnostmi odzval na hude, po njegovih besedah pa tudi žaljive obtožbe s plakatov. V nadaljevanju vam v branje ponujamo celoten zapis, ki smo ga z Mestne občine prejeli na naše uredništvo.

"V Novi Gorici se je danes zjutraj pojavilo nekaj transparentov z žaljivo vsebino do mene. Pogumno dejanje oseb, ki si ne upajo razkriti svoje identitete. Zadeva spominja na številna pisma in ovadbe anonimne skupine občanov, ki so se sami razglasili za zastopnike pravic občanov Mestne občine Nova Gorica. Vedno odgovarjam na vprašanja občanov in vedno sem na voljo. Zato tudi skupino anonimnih občanov vabim, da stopijo iz anonimnosti in mi predstavijo probleme, ki jih mučijo. Problemi se rešujejo z dialogom in skupnim iskanjem rešitev."

Foto: radio Robin

Slabo leto pred lokalnimi volitvami so se politične strasti v Mestni občini Nova Gorica že dodobra razvnele. Po razkritju Primorskih novic, da vodja županovega kabineta, Simon Klaut, za svoje stanovanje plačuje 208 neprofitnih evrov najemnine, je sledila anonimna prijava Arčona KPK. V noči iz nedelje na ponedeljek pa je skupina anonimnežev po Novi Gorici razobesila plakate z napisi, uperjenimi proti županu. Plakati so sicer bili potem, ko so se pojavili, kaj hitro tudi odstranjeni.

O Klautovi najemnini

"Očitajo mi zgodbo z vodjo kabineta Simonom Klautom. Ponovno poudarjam, da kot župan nimam pristojnosti nikomur odvzeti tisto, kar mu po zakonu pripada. Če je bilo karkoli drugega narobe, naj o tem presodijo pristojni organi. Vodja kabineta mi je danes iz osebnih razlogov ponudil odstop in sem ga sprejel."

Urejanje centra mesta

"K urejanju centra mesta je nujno pristopiti že iz razlogov dotrajane podzemne, komunalne infrastrukture, ki jo bomo zamenjali v celoti. Gospodarno je, da se istočasno uredi še zunanja površina. Za omenjeni projekt je mestni občini uspelo pridobiti 1.070.000 evrov evropskih sredstev. Urejeni center mesta pomeni tudi boljše pogoje za trgovske in gostinske storitve ter je privlačnejši tudi s stališča obiskovalcev, kar posledično prinaša dodatne prihodke in prispeva tudi k ohranitvi delovnih mest."

V zvezi z ustvarjanjem novih delovnih mest

"Občina ima kot lokalna skupnost omejene možnosti ustvarjanja delovnih mest. Kljub temu pa v okviru možnosti, ki so nam dane, poskušamo narediti čim več."

Vpletanje družine

"Resnično pa sem prizadet in ogorčen nad tem, da se v to zadevo vpleta tudi moja družina. Z ženo imava dva majhna sinova in hčerko na gimnaziji. Žena je na porodniškem dopustu. V času, ko sem doma z družino, neznanci pred najinim domov oblepijo ženin avtomobil z grožnjami in nespodobnimi izjavami. To se mi zdi skrajno nizko, nasilno in strahopetno dejanje. Vedno sem bil in bom pripravljen na dialog, naj se tisti, ki ima pripombe, predstavi in pove, kaj ga teži."

Deli novico:

Arči |  20 .11. 2013 ob  09: 37
Kako je pa kaj z novim vodstvom Mladinskega centra?
Petra |  19 .11. 2013 ob  17: 05
Sicer pa vse lepo in prav s kritikami, lepo pa bi bilo, če bi jih podprle nove ideje in alternativne rešitve. Tako ne bi šlo samo za neučinkovito stresanje jeze in slabe volje vse povprek, ampak bi kritiki tudi nekaj prispevali k izboljšanju nastale situacije in družbe nasploh. V razmislek.
Petra |  19 .11. 2013 ob  17: 01
Napačna uporaba rodilnika pri zanikanju: "kot župan nimam pristojnosti nikomur odvzeti TISTEGA, kar mu po zakonu pripada."
poper |  19 .11. 2013 ob  13: 46
horda, pustite župana pri miru , ker je slo. zafurana, v gorici nam gre tako tako, ne vsem.
pridite k njemu v pisarno,če vas kaj teži.dal vam bo edino bombone.