APLAVZ ZA NADARJENO GENERACIJO V MAREZIGAH: Z odliko šolo zaključilo kar 113 devetošolcev (FOTO)

Koper

Mestna občina Koper je včeraj na razgledni ploščadi v Marezigah podelila priznanja najuspešnejšim devetošolcem. Kar 113 osnovnošolcev iz 11 osnovnih šol je osnovnošolsko izobraževanje zaključilo z odliko, za dosedanje uspehe pa jim je čestital tudi župan Aleš Bržan.

Minuli četrtek so devetošolci še zadnjič sedli v osnovnošolske klopi, najuspešnejše učenke in učence Mestne občine Koper pa je včeraj na razgledni ploščadi v Marezigah sprejel koprski župan Aleš Bržan ter jim za odličen uspeh v vseh letih osnovne šole izročil posebno priznanje: "Vsako leto ste dokazovali svojo predanost učenju in presegali meje svojega znanja. Vaši rezultati so bili vedno odlični, kar je rezultat vaše prizadevnosti in neomajne želje po učenju. Vztrajali ste v težkih trenutkih in okoliščinah, ki šolanju niso bile naklonjene. Premagovali ste nove izzive in dosegali nove mejnike. Vaša vztrajnost je navdih za vse nas." 

Ob tej priložnosti se je župan zahvalil tudi staršem, ravnateljem, učiteljem in pedagogom.

Poleg priznanja so učenke in učenci prejeli knjigo Pesem sem (avtorja Aleš Šteger in Igor Saksida) ter brisačo v lični vrečki iz jute, za nepozaben glasbeni program pa je poskrbel vedno odlični Challe Salle.

Najuspešnejših devetošolcev je bilo letos 113, kar je več kot pretekla leta. Znanje so pridobivali v vseh enajstih koprskih osnovnih šolah, in sicer OŠ dr. Aleš Bebler Primož Hrvatini, OŠ Antona Ukmarja, OŠ Dekani, OŠ Dušana Bordona, OŠ Elvire Vatovec Prade, OŠ Ivana Babiča Jagra Marezige, OŠ Istrskega odreda Gračišče, OŠ Oskarja Kovačiča Škofije, OŠ Šmarje pri Kopru, OŠ Koper in SE Pier Paolo Vergerio il Vecchio.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  21 .06. 2023 ob  14: 33
Pa čestitke vsem marljivim učencem.
Martin Kacur |  21 .06. 2023 ob  14: 33
Svečano, kot v gledališču. Upam, da so šli z avtobusom in ne vsak s svojim avtom, okolju prijazno dejanje.