Anketa: sprehod med občani

Piran

Občina Piran danes praznuje svoj praznik. Ob tej priložnosti smo se sprehodili po občini in povprašali občanke in občane, kako so zadovoljni z življenjskim slogom, ki jim ga ta ponuja, kaj bi spremenili in kaj izboljšali.

Darja iz Lucije, mamica

"V Luciji živim že od nekdaj.  Pred leti, ko še nisem opravljala 'poklica' mamice sem bila veliko bolj na tekočem o družabnem dogajanju v Piranu, danes mi zaradi obveznosti in drugačnega načina življenja to ne uspeva. Sem pa opazila, da je Občina Piran naredila veliko na kulturnem področju, veliko več je prireditev in zanimivih kulturnih dogodkov. Pogrešam malo več športnih objektov, predvsem bi izpostavila ureditev kolesarskih stez, ki jih v naši občini manjka."

Janez iz Lucije, upokojenec

"Tako je kot vse povsod. Gospodarski potencial pada, kar se pozna pri investicijah. Manjka tudi tujih investicij. Skratka, kriza se pozna. Čeprav je zaradi svoje švedske penzije ne občutim. Žal pa mi je za ostale, ker nimajo takšne sreče. Želim si, da bi vsi imeli to srečo in bi zato živeli v bolj harmoničnem okolju.  Občina Piran ima veliko potencialov, predvsem glede turizma, saj je mesto, ki je najbolj konkurenčno v tem delu Evrope. Zato menim, da bi trenutna občinska oblast morala dati večji poudarek temu področju in izkoristiti te prednosti, ki jih imamo, ter dopustiti tujim investitorjem, da vlagajo in s tem pripomorejo k boljšemu življenju."

Darko iz Sečovelj, upokojenec

"Iz Grosuplja sem se v Piran preselil pred dvema letoma. Odločil sem se predvsem zaradi okolja, morja in klime, ki jo imate na Obali. Menim, da je življenje na Obali mirno in varno, skratka, počutim se odlično. Nič mi ne manjka."

Veronika iz Renč pod Roglo, študentka

"V Piran sem prišla zaradi študija Turistike. Sem brucka in študentskih žurov zato ne manjka. V prostem času se rada sprehajam ob morju."

Hector iz Lucije, podjetnik

"V Slovenijo sem se preselil zaradi boljših pogojev in načina življenja. Odločil sem se odpreti  avtopralnico in izbral Piran. Tukaj je življenje lepše, ljudje so srečni in zadovoljni, čeprav je vsak dan vse bolj prisotna kriza, ki se je pojavila, kar se pozna pri izkupičku na koncu dneva. Tu me moti predvsem togost uradnih organov. V Angliji so bolj razumevajoči."

 

Vojko L. |  18 .10. 2013 ob  08: 08
Nabor izprašanih občanov je zanimiv.