Ankaranski svetniki določili način delitve skupnega premoženja

Ankaran

Ankaranski občinski svetniki so na sinočnji seji sprejeli smernice za delitev oz. določitev načina delitve skupnega premoženja med Mestno občino Koper (MOK) in Občino Ankaran. Ankaranski občinski svet je MOK pozval, naj čim prej posreduje potrebne podatke za določitev razmerij glede pokrivanja obveznosti do gospodarskih javnih služb in zavodov.

Pogajanja med občinama o delitvi premoženja se sicer nadaljujejo, a več podrobnosti javnosti za zdaj ne morejo dati, je za STA pojasnila predstavnica ankaranske občine Nina Jurinčič.

O tem je priznala, da se čas za dosego sporazumne rešitve izteka in da bo v nasprotnem primeru o delitvi premoženja odločalo sodišče. Kot je dodala, pa "se dela na tem, da se nek sporazumen dogovor sprejme, da ne bo nobenih zapletov".

Če dogovora ne bo, bo o delitvi premoženja odločalo sodišče

V skladu z zakonom o lokalni samoupravi si morata občini premoženje razdeliti sporazumno, sporazum pa morata sprejeti oba občinska sveta in podpisati oba župana. Se pa počasi izteka šestmesečno obdobje, v katerem morata občinska sveta pripraviti izhodišča za delitev premoženja in podpisati sklep o načinu sporazumne razdelitve premoženja, ki bo podlaga za podrobnejši sporazum obeh županov o razdelitvi premoženja in načinu urejanja razmerij pri upravljanju javnih zavodov, podjetij in skladov. Če dogovora ne bo, bo o delitvi premoženja odločalo sodišče.

Zaradi še ne povsem dorečenih odnosov sta obe občini tudi v režimu začasnega financiranja, ki se je začelo 1. januarja. Začasno financiranje potrjujeta oba občinska sveta za trimesečno obdobje. V obdobju od aprila do junija 2015 je višina dovoljene porabe določena v skupni višini 16,3 milijona evrov, od tega za porabo v koprski občini 15,26 milijona evrov, v ankaranski občini pa 1,04 milijona evrov.

Deli novico:

kr tko |  28 .04. 2015 ob  16: 04
Meni je od vse te zgodbe, dovolj že to, da se v Ankaranu ne bo pozidavalo vsepovprek, od počitniških naselij ob obali, pa do tisočstanovanjskih naselij ala NOCTURNO! Takih zablod si v Ankaranu ne želimo (v tem vidim glavno poanto odcepitve)! Glede tega, kdo je boljši župan, se bo to pokazalo skozi čas. Govoriti, da je nekdo lopov, brez nobenih dokazov, po drugi strani pa tiho gledati, kaj se dogaja v naši 'pravni' in 'socijalni' državi in ne iti na nobene proteste, z izgovorom ala: ja pa sej se ne more nič spremenit s temi protesti; je pa ena velika hinavščina! Takih foteljskih godrnjačev in vsevedov, je v Sloveniji že dovolj, tudi brez Web komentatorjev.
Glede delitvene bilance. Žal bo moral podešt Kopra sprejet vse pogoje, če bodo on in njegovi prijatlčki hoteli še kaj nagrabit, preden bodo zgubili naslednje volitve! Na teh, tazadnjih, ni bilo več vse tako cvetoče (o procentih govorim), sej so bili rezultati, po vseh teh preteklih velikih zmagah, kar malo boleči(mislim na podešta in prijatljne)! Podešt bo moral sprejeti vse Ankaranske ponudbe, če ne, bodo vsi prijateljčki (tisti uspešni poslovneži, ki so se do sedaj, s svojimi sp-jčki, doo-jčki ipd. hranili na občinskem proračunu MOK), ostali za vedno zaposleni na Komunali!
@toni |  23 .04. 2015 ob  08: 59
o pravilnosti takega vedenja politikov noben ni nic govoril...je pac zalostna resnica....

ni mozen ''reset'' in nove postene gor...

vsak ki pride gor ceprav posten je zajet v ta isti vrtinc in ce si ribica med morskimi psi ali postanes morski pes ali te pjejo....

ce pa si borec...te pa umaknejo....
@@toni |  23 .04. 2015 ob  08: 26
Kaj to sklepaš po sebi
@@toni |  23 .04. 2015 ob  08: 24
Kaj to sklepaš po sebi
Toni |  22 .04. 2015 ob  22: 52
Ma bravo @toni, torej poanta je v tem: saj ni važno, da je lopov, važno, da je naš, da dela za "našo" korist. Ma ja, saj ta deželica si niti ne zasluži boljših politikov, če jih voli raja, ki rezonira tako kot ti. In prav bojim se, da žal tako razmišlja večina. Če bo napolnil mojo rit, si lahko tudi svojo, seveda na tuj račun....kaj me briga za ostale.
@toni |  22 .04. 2015 ob  22: 04
-2
vsi so enaki...noben ni strmicnika vlekel ven iz crede....

ce pa slucajno ni ''se ''pokvarjen mu je rok trajanja proti koncu...takoda ko bo dnar se bo lotil svoj pisker polnit.

kar se pa ankarana tice pod lopotom se ni zgodilo cisto nic..zdaj ki je samostojna abcina pa nekaj se mora zgodit ker drugace nebi bilo oopravicila za dnar ki priteka in odteka torej za ankaran je zagotovo bolej imeti privat lopova kakor popota ki je pac moral dokazovat tistim ki zivijo v centru oziroma v neposredni blizini da se dela... zaledju pa ne(pac vec ovc za galsove na zaledje pa ej cisto pozabil...ker preposto nekaj je mogel pokrast in za zalednje je zmanjkalo....

ankaran ima to sreco da nima zaledja...torej karkoli se bo naredilo od projektov do eventov do gradenj bo za vse ankarancane razliko pa bodo pokradli.
Toni |  22 .04. 2015 ob  21: 56
-6
Ja, vsi politiki so lopovi in delajo samo za svoj žep. Oh, ne, pardon, sem pozabil, samo eden je na tem svetu Mesija, Jezus, Odrešenik, skratka eno samo božanstvo, ki ne misli na nič drugega kot na svojih par ovčic, to je seveda Strmčnik Ankaranski. Slava mu ! Raj na zemlji vam je zagotovljen (samo, seveda, za to so potrebni šoldi, šoldi...)!
@ankarančanka |  22 .04. 2015 ob  20: 23
A misliš, kot takrat, ko so tvoji partijski prijatelji delili 90% proračuna občine in medtem skrbili za familiarno zaposlovanje (še danes se v Kopru ni možno rešiti nastavljene škodljive birokratske navlake starih socialističnih strank ZLSD in LDS) in za dobro delovanje swinger klubov ali oljkarskih društev?
@toni |  22 .04. 2015 ob  19: 40
''lepo pjevas samopesma ti ne valja''

to so zdaj zgodbice kdo je koliko zasluzen in kdo ne....koncesije se placuje na kvadratni meter in en na glavo prebivalca...tako da to da je ankaran danes locen pomeni le da koper mora drugace ravnati s sredstvi....

enako bi bilo ce bi ankaran bil od vedno samostojna obcina...torej ne kenjaraj okoli tega....

vendar ko naslednjic ti pride na pamet kaka taka izvirna nebuloza, se spomni da ankaran nebi nikoli se odcepil ce nebi lopo ravnal kakor je....

dodatno....prosim te pokazi ali imenuj enega politika ki je delal v javno dobro ..enega samega ki se je lotil borbe za to pozicijo da bi naredil enkaj za obcane? vsi po spisku so se grebli za te polozaje za lastno rit in korist.

Lopo bo naredil tocno tisto kar bo v njegov zep prineslo vec..pa kopercani gor ali dol... ce sam ne bo imel koristi ali bo videl da bo pri doloceni zadevi zgubil karkoli pa ceprav kratkorocno... si bo z kopercani lepo obrisal rit in se potegnil izkljucno za svoj zep.

@Toni |  22 .04. 2015 ob  19: 22
12
va kagar!.Kje si bil do zdaj ko ste nam kradli in si delali neko promenado pa nevem še kaj po Kopru!Takrat je blo v redu?
Toni |  22 .04. 2015 ob  19: 10
-12
Pametnjakovič @sveti jurij, tukaj sploh ne gre za župana Popoviča. Pa saj ta ne bo trajal še 50 let! Tukaj gre za 50 tisoč občanov Kopra, in vsaka oblast v Kopru, ki je danes ali bo jutri na oblasti, mora delati v interesu 50000 ljudi Kopra. In tako je edino prav! In če si par sto Ankarančanov, ki so si protiustavno izsilili s pomočjo Ernesta Petriča svojo občinico, hoče prigrabiti čimveč denarja na račun preostalih Koprčanov, potem je dolžnost te ali bilokatere druge oblasti v Kopru, da ščiti te interese občanov Kopra. In če ne gre drugače, naj odločajo še 20 let raznorazna sodišča, pa da vidimo. Sam ne bom volil nobene opcije v Kopru, ki bo privolila v izsiljevanja par sto odcepiteljev, ki si hočejo obdelovati svoje vrtičke na naš račun, in mislim, da je takih še dosti v Kopru.
@sveti jurij |  22 .04. 2015 ob  18: 52
-5
Kolkar pišeš in dobro razlagaš je videti da si za take rabote dobro podučen.
1