ANDREJ JEREB Z BIOGRAFIJO 'MOJA LINIJA': "Vsak lahko uspe, ki si dovoli živeti sanje in jih uresniči s trdim delom"

Izola

Andrej Jereb je svojo življenjsko zgodbo strnil v knjigi 'Moja linija', ki je v teh dneh ne moremo vzeti s knjižnih polic, zato pa je dostopna preko spleta. Izpoved preprostega fanta iz Izole, ki je življenje posvetil svojim sanjam, je v teh dneh še kako aktualna. "Vsak, ki se za nekaj odloči, lahko uspe. V kolikor si bo ustvaril sanje in trdo delal na tem," poudarja Andrej.

"Bil sem le preprost fant z iskrenimi sanjami. Zvečer sem s sebe zvlekel kombinezon, prepojen od znoja, prahu in vonja po bencinu. Vselej zadovoljen, srečen," se svojih začetkov spominja Izolan Andrej Jereb.

In tukaj se začenja zgodba navdiha in sanj najstnika, ki je kupil dirkaške rokavice in dva sedeža, da bi sedel v svoji sobi, prebiral dirkaške revije in čakal trenutek, ko bo lahko prvič sedel za volan. Zgodba najstnika, ki je v dirkačih videl viteze, ki gredo častno, neustrašno in pogumno v boj, v reliju pa najljubši ples svojega življenja.

"Rokavice in tekmovalna sedeža sem kupil z denarjem, ki sem ga zaslužil s poletnim delom v avtopralnici," se spominja. Prvi avto je kupil pri 19 letih in odpeljal prvi reli. Prva dirka mu je pomenila osnovno izpolnitev sanj. Od takrat naprej so bili vsi nastopi, hitrostne preizkušnje in zmage le še nadgradnja sanj, ki jih je trdo držal za vajeti.

"Biografijo je napisal novinar z zagotovo največ izkušnjami v športnem avtomobilizmu, Gregor Pavšič, avtor slovenskih knjig o avtomobilskem športu Usodna strast 1 in 2. Nismo želeli ustvariti zgolj hvalospev najuspešnejšega slovenskega dirkača, ampak smo želeli ustvariti tudi zgodbo navdiha," razlaga Jereb in dodaja:

"Vsakdo, ki se za nekaj odloči, lahko uspe. Ne glede ali je to slikarstvo, podjetništvo, šport … V kolikor si bo ustvaril sanje in trdo delal na tem. To je namen knjige." Zato, pravi Andrej, naj bo knjiga navdih predvsem mladim, ki jih v ranih letih nekaj zadene kot puščica v srce, se temu povsem predajo in v tem vidijo svoje življenjske sanje, poslanstvo in cilj.

Večkratni državni prvak v knjigi povzema kompleksnost relija, opisuje svoj intimni odnos do avtomobilskega športa, vzpone, padce in osebnostno rast skozi kariero. Opisuje pot do uspeha v športu adrenalina, strasti in neizmerne življenjske energije, od voznika skromnega Zastave yuga do udeležbe na dirkah za svetovno prvenstvo.

Knjiga na 292 straneh je razdeljena na 14 poglavij z vmesnimi pogovori z najbližjimi Jerebovimi sodelavci, to so družinski člani, nekdanji sovozniki, člani ekipe in pokrovitelji.

Zaradi epidemije in izrednih razmer knjige v teh dneh ni mogoče dobiti na knjižnih policah, je pa dostopna preko spletne stranihttp://a-jereb.si/sl/knjiga-moja-linija.

Andrej je kariero zaključil leta 2010 z največjim uspehom, uvrstitvijo med prvo deseterico slavnega relija Monte Carlo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Komunisti, povsod so |  02 .04. 2020 ob  23: 03
Bog ve na kjeri strani je napisal kje je ★tata★ vzel denar za vse to "trdo delo in znoj"?