AMERIŠKI REPUBLIKANCI Z NOVIM VODSTVOM: Trump pred volitvami krepi svoj vpliv

Svet

Predsednica Nacionalnega odbora republikanske stranke (RNC) Ronna McDaniel je v petek odstopila s položaja. Odbor je na njeno mesto na predlog Donalda Trumpa soglasno imenoval vodjo republikancev Severne Karoline Michaela Whatleyja, na položaj sopredsednice pa Trumpovo snaho Laro Trump.

Ronna McDaniel je bila na položaju predsednice RNC, ki pomaga republikanskim kandidatom do izvolitev na položaje, sedem let. "Predsednik Trump si zasluži spremembe na čelu RNC, kakršne si želi. Storila bom vse, kar je v moji moči, za njegovo ponovno izvolitev na položaj predsednika ZDA," je ob odstopu izjavila McDanielova, poroča New York Post.

Tudi Michael Whatley je zvest Trumpu in med drugim še vedno zavrača izid predsedniških volitev leta 2020, na katerih je Trump izgubil proti Joeju Bidnu. Skupaj z Laro Trump napovedujeta okrepitev kampanje za zbiranje denarja, pri čemer RNC trenutno zaostaja za sorodnim demokratskim odborom (DNC), med drugim zato, ker je Trumpu plačal več milijonov dolarjev za pravdne stroške.

Zadnja prijava zbranega in porabljenega denarja pri Zvezni volilni komisiji kaže, da imajo RNC na razpolago 8,7 milijona dolarjev, DNC pa 24 milijonov. Trumpova kampanja ima 30,5 milijona, Bidnova pa 56 milijonov dolarjev.

"Naslednjih osem mesecev bomo trdo delali, da izvolimo Donalda Trumpa. Zagotovili bomo, da gre vsak dolar le za zmago na volitvah," je izjavila Lara Trump. Whatley pa je dejal, da se bodo osredotočili na zagotavljanje varnosti in poštenost volitev, da se ne ponovi leto 2020. Trump namreč še vedno trdi, da je Biden prišel v Belo hišo zaradi velike volilne prevare.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija