AMERIŠKI BOEING PRELETAVAL SLOVENSKA LETALIŠČA: Tako je bilo v Portorožu (FOTO, VIDEO)

Piran

Kot smo že poročali, je nekaj pred 11. uro zjutraj ameriško vojaško letalo letelo nad Izolo in Koprom, uro prej je njegov hrup in izredno nizek prelet vznemiril Mariborčane. Čeprav je sprva kazalo, da gre za prelet in naj bi bilo letalo namenjeno proti zahodu, pa je lep čas preletalo različne kraje nad Slovenijo, predvsem kraje, kjer so letališča.

Čeprav so letala, kot je Boeing C-17 Globemaster III, običajno namenjena vojaškim operacijam in transportu vojaške opreme, se prebivalci sprašujejo, kaj bi lahko bil razlog za tako nizek prelet nad slovenskim ozemljem, saj je njegovo letenje sprožilo precej zaskrbljenosti po vsej državi. 

✈️✈️Atrakcija v Portorožu, kjer je dva varna nizka preleta opravil Boeing C-17 Globemaster ????????

Posted by Slovenski letalski portal - Slovenian Aviation Site on Srijeda, 8. novembar 2023.

Nizek prelet nad Portorožem.

Kljub zaskrbljenosti med prebivalci je pomembno razumeti, da so takšni preleti običajna praksa v vojaškem okolju in običajno ne predstavljajo neposredne grožnje za civilno prebivalstvo. Vojaška letala so strogo nadzorovana in sledijo določenim letalskim koridorjem, da se zmanjša tveganje za trčenje s civilnimi letali.

Kot je razvidno na fotografiji, se je vojaško letalo zadrževalo nad slovenskimi letališči.

Prav tako se vojaških operacij in premikov vojaških letal običajno ne razkriva javnosti do podrobnosti. Vojaški preleti nad Slovenijo niso ravno redkost, saj se država nahaja na križišču večjih zračnih poti in meji na različne države, vključno z Italijo, Avstrijo in Hrvaško.


 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  08 .11. 2023 ob  18: 06
Ma prav nimate kaj za počet v življenju!
kokodek |  08 .11. 2023 ob  17: 54
17
ke škifo, ven iz NATO!
manemebasat |  08 .11. 2023 ob  12: 43
12
Pjerotu je prišlo, ko je gringos preletel Koper.