Ameriška mularija se zabava z knockoutiranjem naključnih mimoidočih

Kronika

Policisti v šestih ameriških zveznih državah skušajo zaustaviti novo razvedrilo mladih in manj mladih nasilnežev, ki imajo na voljo preveč prostega časa in so se začeli zabavati z boksarskimi napadi na naključne mimoidoče. V takšnih napadih so doslej umrle že tri osebe.

V New Yorku so spravili za zapahe 28-letnega Amrita Marajha, ki je v petek napadel 24-letnega ortodoksnega Juda v Brooklynu. Napadeni je policiji povedal, da je prišel mimo skupine mladeničev in jih slišal, kako se spodbujajo med seboj, da ga napadejo in Marajh je to tudi storil. Zdaj ima na voljo precej časa, da razmisli o svojem početju, saj so ga obtožili zločina iz sovraštva.

Napad del epidemije "igre knockouta"

Policija meni, da je bil napad del epidemije "igre knockouta". Pravila so enostavna. Nekoga je potrebno zahrbtno napasti in ga skušati spraviti na tla z enim samim udarcem. V zadnjih tednih je bilo po New Yorku najmanj osem podobnih napadov, večinoma v Brooklynu. Pred dvema tednoma so se najstniki na tak način spravili na 78-letno žensko.

Državni kongresniki New Yorka so že začeli pripravljati strožje zakone za tovrstne nesmiselne zločine in mladoletnikom grozi v bodoče strožja kazen, saj jih nameravajo preganjati kot odrasle osebe. "Takšni sprevrženi in strahopetni napadalci, ki prežijo na nedolžne žrtve, se bodo soočili s kaznijo do 25 let zapora. Življenje ni video igra. Gre za uničevanje življenj resničnih ljudi," je dejal republikanski državni kongresnik Jim Tedisco, ki je predlagal ustrezen zakon.

Deli novico: