ALJAŽA SO VOJAKI ŽE VRNILI NA TRIGLAV: Kdaj bomo gledali vrnitev Mihaela?

Piran

Na Tartinijev trg se v soboto, po dveh mesecih odsotnosti, vrača obnovljeni nadangel Mihael. Pričakali ga bodo s krajšo slovesnostjo ob 15. uri, koprski škof Jurij Bizjak pa bo obnovljeni kip tudi blagoslovil.

Na slovesnosti bo zbrane pozdravil piranski župan Peter Bossman, restavratorska delavnica Gnom bo predstavila obnovitvena dela, zapeli bodo pevke in pevci MePZ Georgios, zaigral bo Pihalni orkester Piran, so zapisali na občini Piran.

Odhod angela  v Ljubljano v restavratorsko delavnico Gnom.

Kot pravi piranski župnik Zorko Bajc, je kip nadangela Mihaela sestavni del mestne vedute in ima pri domačinih posebno mesto.

"Odločili smo se, da domačinom in tujim obiskovalcem Pirana omogočimo, da si obnovljeni kip lahko ogledajo od blizu, se ga dotaknejo, se z njim fotografirajo in tako postanejo del več stoletne zgodovine," je še povedal Bajc.

Ta konec tedna, ko Občina Piran slavi občinski praznik, bo nadangel postavljen na Tartinijevem trgu. Predvidoma v ponedeljek, med 7.30 in 10. uro pa ga bo Slovenska vojska s helikopterjem znova dvignila in postavila na zvonik, od koder že 250 let brani mesto in opozarja pred prihajajočimi neurji.

Nadangel je bil nazadnje "prizemljen" pred 110 leti.

Deli novico:

Aljaž |  12 .10. 2018 ob  14: 08
je bil samo župnik, ti si nadangel, sam poleti.
mihael  |  12 .10. 2018 ob  07: 31
ima krila ne potrebuje helikopterja!