ALI ZJUTRAJ POSTILJATE POSTELJO? Ta navada pove veliko o vas

Trendi

Večina ljudi zjutraj svoje postelje ne uredi, obstajajo pa tudi takšni, ki brez tega opravila ne morejo začeti svojega dne. SO pa tudi takšni, ki bi sicer želeli imeti urejeno posteljo, a čakajo, da to naredijo drugi namesto njih. Te jutranje navade pa o človeku razkrijejo več kot bi morda pričakovali. Po raziskavi, ki je bila opravljena med 68.000 ljudmi, je kar 59 odstotkov anketirancev priznalo, da svoje postelje ne postilja. To navado ima samo 27 odstotkov vprašanih, 12 odstotkov pa jih meni, da bi to morali namesto njih storiti drugi.

Nekateri menijo, da gre za nepomembno opravilo in za izgubo časa, drugi so leni, tretji pa tako ali tako vedno zamujajo in jim za to zmanjka časa. Nekateri pa posteljo pospravijo takoj, ko iz nje vstanejo. Urejanje postelje ima precej globlji pomen. Strokovnjaki trdijo, da ta navada pove veliko o ljudeh.

Radi se počutijo koristne

S tem opravilom mnogi ljudje dobijo občutek, da so koristni. In to že navsezgodaj zjutraj. Čez dan so nato bolj ponosni nase in v tem tempu nadaljevali ter se lotili tudi drugih nalog.

Stanje vaše postelje je stanje vašega duha

Obstaja izraz, da je postelja odsev človeka. Urejena postelja torej pomeni, da ima oseba tudi urejeno življenje. Tisti, ki imajo radi zloženo posteljo, imajo v svojem življenju radi red. Ljudje, ki jim red in pravila ne dišijo preveč, pa se dobro znajdejo v kaosu, zato jim ta ne predstavlja težav.

Odraz sreče in produktivnosti

V omenjeni raziskavi je 71 odstotkov ljudi, ki vsako jutro pospravijo posteljo, poročalo, da so srečni. 62 odstotkov tistih, ki tega ne počno, pa trdijo, da so nesrečni. Strokovnjaki zato domnevajo, da prvi bolj uživajo v svojem delu, redno telovadijo in več spijo.

Radi imajo stvari pod kontrolo

Ljudje, ki redno pospravljajo posteljo, imajo radi občutek nadzora nad življenjem. Postelja je samo eden majhen delček te sestavljanke.

Priprava na neprijetne stvari

Nekateri posteljo pospravijo, čeprav se jim to ne da preveč, ker se tako podzavestno pripravljajo na soočenje s stvarmi, ki bi se jim radi izognili, vendar se ne morejo.

Če navade jutranjega postiljanja postelje še nimate, bi pa jo radi prevzeli, je to recept. Znanstveniki pravijo, da potrebujete 66 dni, da neka naloga postane vaša navada in rutina, poroča 24sata.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joca amster damm |  14 .07. 2021 ob  07: 45
kaj vse "strokovnjaki" lahko ugotovijo iz pospravljene postelje, ANBELIVABOL!
če kuhinjsko brsačo odvržeš na kuhinjski pult ali jo zložiš in obesiš na držalo od pečice - kaj na to porečejo strokovnjaki?
po nekaterih študijah je odvržena luhinjska krpa znak da ste visoki 179,23 cm, obseg glavice znaša 52 cenitmetra
radi jeste pašta fižol..IN NA SPLOH TAKŠNI ČLANKI SO ZA BLJUVAAAAAAAAT!!!!!!!
alfa |  10 .07. 2021 ob  22: 55
res ste bedaki,kaj bluzite...nekateri namerno pustimo odgrnjeno posteljo,da se postelnina prezrači...in sem lih tako srečna ker vem kaj me čaka zvečer ,dobra jeb.ačina hahaha
td |  10 .07. 2021 ob  14: 43
Kakšne bedarije. Prej bi rekel, da tisti, ki stalno nekaj pospravljajo, likajo, urejajo, ... delajo to zato, da bi malo zapolnili svoje prazno, dolgočasno, zafrustrirano življenje.