ALI SEKSATE DOVOLJ POGOSTO? Znanstveniki so razkrili kolikokrat na teden je idealno

Trendi

Eno izmed vprašanj, ki si ga pari postavljajo že od nekdaj je, ali seksajo dovolj? Mnoge zanima tudi, ali seksajo v primerjavi z ostalimi pari več ali manj in pa koliko seksa je v zvezi "normalno".

Ta ista vprašanja so si postavljali tudi znanstveniki, odgovore na njih pa najdete v študiji, ki je bila objavljena leta 2015 v reviji Social Psychological and Personality Science. Kot kažejo izsledki, se pri parih, ki seksajo približno enkrat tedensko, zasebna sreča in sreča v zvezi pričneta izenačevati.

Znanstvenica Amy Muise, ki je sodelovala v raziskavi, je za Huffington Post dejala, da je to dober opomnik, da se pari zaradi tega ne smejo počutiti, kot da so "pod pritiskom".

"Pomembno je ohranjati seksualno zvezo s partnerjem, prav tako pa je potrebno imeti realna pričakovanja, veliko parov je namreč zelo zasedenih z vsakodnevnimi obveznostmi, službo in odgovornostmi," je pojasnila in dodala, da njihovo raziskovanje ugotavlja, "da je reden seks povezan s srečo v odnosu, ni pa nujno, da si k temu prizadevamo tako pogosto"

Muise je, da bi ugotovila, ali so najsrečnejši pari tisti, ki najpogosteje seksajo, izvedla tri raziskave.

Prva študija, v kateri je uporabila tudi podatke 23 let trajajoče študije z več kot 25.000 anketiranimi, je pokazala, da je več seksa povzroča višjo stopnjo sreče, vendar le, če je bila pogostost seksa približno enkrat na teden. To je veljalo samo za ljudi, ki so v zvezi, ne pa za samske.

V drugi študiji je anketirala 335 etnično raznolikih udeležencev, s katero je potrdila rezultate prve študije.

Tretja študija, ki je vključevala 2.400 poročenih parov, pa je pokazala, da je seks povezan z ravnjo sreče samo dokler pari seksajo enkrat na teden.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija