ALI OBSTAJA VIZUALNO POPOLNA ŽENSKA? Znanstveniki trdijo, da ja (FOTO, VIDEO)

Trendi

Nekateri znanstveniki iščejo in tudi najdejo ideale prav povsod. Zato je kar logično, da so se lotili tudi iskanja idealnih mer ženskega telesa. Takole je po njihovem mnenju videti vizualno popolna predstavnica nežnejšega spola.

Na to temo se so pozabavali na Univerzi Texas, tamkajšnji strokovnjaki pa so zapisali: idealno žensko telo v višino meri 1,68 metra, obseg dojk je 99 centimetrov, obseg pasu 63 in obseg bokov 91 centimetrov, piše Postoast. Dame s takšnimi oblinami naj bi bile v očeh moških in žensk neprivlačnejše. In da, nekdo, ki se ponaša s takšnimi proporci, res obstaja. To je 43-letna britanska igralka in manekenka Kelly Brook, ki ima uradno in znanstveno potrjeno idealno žensko telo.

Kljub temu da ji je znanost podelila ta laskavi naslov, je Kelly Brook, katere pravo ime je Kelly Ann Parsons, povedala, da je bila velikokrat tarča posmeha in zbadanj. Ko je denimo leta 2017 na Instagramu objavila fotografije v bikiniju, so bili med komentarji tudi takšni, ki so jo imenovali kit in ji očitali, da se je zredila. Tem je odgovorila na Twitterju: "Imam lepe in pametne sledilce, s katerimi se rada pogovarjam in ne bom dopustila, da bi mi negativni komentarji tistih, ki to niso, prišli do živega."

View this post on Instagram

A post shared by Kelly Brook (@iamkb)

View this post on Instagram

A post shared by Kelly Brook (@iamkb)

View this post on Instagram

A post shared by Kelly Brook (@iamkb)

View this post on Instagram

A post shared by Kelly Brook (@iamkb)

Postava  igralke res močno odstopa od lepotnih idealov z modnih pist, a vse opominja, da niso lepe le ženske, ki so visoke 1,82 metra ter tehtajo 46 kilogramov. Najpomembnejše pa se je zavedati, da je vsako telo lepo in privlačno ter da se lepotni standardi vselej spreminjajo in se razlikujejo glede ena kulturo. Tudi Kelly pravi, da je bolj kot to, kaj pravi znanost, pomembno, da ženske sebe sprejemajo takšne, kot so, da cenijo vsak centimeter svojega telesa in da se spoštujejo ne glede na to, kaj o lepotnih idealih meni znanost.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Primorska |  02 .01. 2023 ob  21: 33
Pa nemorejo znanstveniki pametovat o eni popolni meri za katero itak ima vsak svoje standarde in svoj okus..
To ki se je nekdo od tam zgoraj napalu na njo in dolocal svoje meje na njej to so njegove popolne mere ne pa znanstvenikivov in tako dalje...