ALI KANGLER STOJI ZA PREMESTITVIJO JURIČA? Dogovarjal naj bi se tudi za nakup prostorov pri Gubercu

Koper

Kot smo že poročali, naj bi mesto v upravi avtocestne policije zasedel sedanji vodja sektorja kriminalistične policije koprske policijske uprave (PU) Dean Jurič. Direktor avtocestne policije Andrej Jurič utemeljuje, tako poročajo Primorske novice, da si v svoji ekipi "želi in pričakuje policiste ter kriminaliste različnih znanj oziroma področij dela". 

Dean Jurič

Premestitev Deana Juriča je presenetila mnoge, slednji namreč koprske kriminaliste vodi od aprila 2009 in velja za enega večjih strokovnjakov na tem področju. Ob njegovo delo so se že v preteklosti spotikali tudi politični veljaki, kot so Srečko Prijatelj in Zmago Jelinčič Plemeniti. Delo koprskih kriminalistov prav tako ni ustrezalo nekdanjemu koprskemu županu Borisu Popoviču. Prejeli pa so tudi prijavo o sumljivem nakupu parcele nad Kolombanom sedanjega ministra Hojsa, a so primer prevzeli kriminalisti nacionalnega preiskovalnega urada.

Direktor PU Koper Igor Ciperle je za Primorske novice pojasnil, da so odločitev o Juričevi premestitvi sprejeli nadrejeni na vrhu. Pisno naj bi (Deana) Juriča o tem obvestil Andrej Jurič, ustno pa naj bi mu to novico predal Ciperle. Novo delovno mesto naj bi zasedel že s 1. aprilom, a sklepa o premestitvi bojda še ni prejel.

Franc Kangler

Med policisti naj bi se prav tako širila informacija, tako poročajo PN, da naj bi odstavitev Juriča že avgusta lani napovedal državni sekretar Franc Kangler. Slednji naj bi se po navedbah medija dogovarjal tudi za nove prostore za vodstvo PU v Grafistovi stavbi v koprski marini.

Kdo bo na položaju zamenjal Juriča?

Na GPU so sicer pojasnili, da je bil izbor vodje sektorja kriminalistične policije logičen. Kot je za PN pojasnil Ciperle, bo, v kolikor bo prišlo do premestitve, "generalnemu direktorju policije predlagal, da do izbire novega vodje SKP PU Koper sektor po pooblastilu vodi dosedanji pomočnik vodje Dejan Grandič". Potem pa naj bi objavili razpis.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Cazzimperio  |  30 .03. 2021 ob  12: 52
Kako je prišel Grafist do te nepremičnine? Zraven morja....