ALI BO ALAYA LETOS SPLOH ODPRLA SVOJA VRATA? To nam je zaupal njen lastnik

Piran

Znani portoroški lokal Alaya je lani začel z obratovanjem konec aprila, letos pa so njegova vrata še vedno zaprta. Vremensko precej nehvaležna pomlad ni razlog, zakaj se mnogi sprašujejo, kdaj in če sploh bo Alaya letos odprta. Lokal je namreč že lani ostal brez sanitarij, del plaže, na katerem stoji, pa bi lahko prešel v upravljanje občini. Odgovore na vprašanja, povezana z odprtjem priljubljenega lokala, smo poiskali pri njegovem lastniku Rikardu Frankarliju.  

Alaya je lani ostala brez toaletnih prostorov, ki so jih uporabljali njeni gostje, saj jih je poleg Taverne in kegljišča kupil Rus Leonid Kačur. Poleg tega se Občina Piran dogovarja s hoteli Metropol, da bi tako imenovana lucijska plaža, na delu katere stoji Alaya, prešla v upravljanje občini, kar bi lahko prav tako pomenilo neugoden scenarij za nadaljnje obratovanje lokala. A kljub špekulacijam, da se Alaya zapira, nam je njen lastnik Rikardo Frankarli zagotovil nasprotno. 

"Alaya se odpre naslednji vikend. Uradna otvoritev bo prvega junija," je pojasnil Frankarli in dodal, da so trenutno v fazi podpisa pogodbe glede dovoljenja Alayi za uporabo toaletnih prostorov. Če bi dogovor padel v vodo, pa bi kot alternativno rešitev uredili sanitarije v kontejnerju, je dejal.

Frankarlija smo vprašali tudi, ali je že bil v kontaktu z občino glede tega, ali bi bila v primeru, da plaža postane občinska, naklonjena nadaljnjemu obratovanju Alaye. "O tem se še nismo pogovarjali," je odgovoril in poudaril, da "Alaya stoji samo delno na delu plaže, ki se vrača v upravljanje občini."

Alaya je eden od lokalov, ki nakazujejo najemnino hotelom Metropol. Konec septembra se pogodbe iztečejo, Metropol pa naj novih pogodb ne bi več podpisoval. Frankarlija smo vprašali še, kaj bi zaprtje Alaye pomenilo za zabave željne obiskovalce Portoroža.

"V primeru, da Alaya ne bo več odprta (letos ali v naslednjih letih), bo po našem mnenju Portorož izgubil pestrost ponudbe v dnevnem in nočnem delu. Vsekakor smo bili v zadnjih letih zaradi letnega podaljševanja pogodbe v zelo nehvaležnem položaju, saj je lokal potreben večje osvežitve, kar je finančno vzdržno samo v primeru dolgoročne pogodbe," nam je odgovoril.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Stric iz ozadja |  19 .05. 2019 ob  15: 18
Ha, ha, ha, ha.... Najprej poglejte v AJPES in boste ugotovili, da g. Rikardo ni lastnik lokala Alaya ali družbe ALAIA d.o.o.. In , če se že gremo kaj, potem bi bilo dobro, da bi kot raziskovalni novinarji malo pogledali po podatkih oddanih AJPES za navedeno družbo... Verjetno bo, kaj najti zanimivega...
Obala1 |  17 .05. 2019 ob  23: 04
Ta je dobra. Tistih par jurjev na leto kličejo najemnina. Dobri Žerjal in skupina niso podpisali slabe pogodbe hahahaha Welcome to bananistan ....folk se krega a nekdo si deli denar